USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Доля лучанина після травми, отриманої на ставку в Струмівці.ІНТЕРВ'Ю

24 Листопада 2013 11:28
Про нещастя, яке трапилося з луцьким юнаком Андрієм Вронським, багато говорили в місті. Збір коштів на лікування хлопця проводився як на території області, так і за кордоном. Однак того, що вдалося зібрати, виявилось недостатньо для одужання Андрія.
Нагадаємо, що хлопець травмувався 8 серпня, під час купання у ставку в селі Струмівка.
ЧИТАТИ ЩЕ: МОЛОДИЙ ЛУЧАНИН ТРАВМУВАВ СПИНУ. ПОДРОБИЦІ
Андрій лежав більше місяця у Волинській обласній клінічній лікарні, де його прооперували. Зараз хлопець знаходиться вдома, але під пильним наглядом медиків, які його часто відвідують і роблять відповідні процедури. Днями журналіст Волинських Новин провідав хлопця та його маму і поцікавився, як Андрій себе почуває, та які ще процедури для його видужання потрібно зробити.

ХЛОПЕЦЬ ЖИТТЄРАДІСНИЙ І БАДЬОРИЙ
Незважаючи на серйозну травму, Андрій посміхається та спілкується із задоволенням. Він неохоче розповідає про той день, який хотів би зараз прожити по-іншому. «Ми з товаришем вирішили покупатись. Ми не стрибали з дамб, не підкидали одне одного, не дуріли. Я пірнав стоячи на березі, і, коли входив у воду, то зрозумів, що я не відчуваю рук і ніг, удару ніякого не було», - пригадує хлопець.

Він каже, що за весь час лікування прогнози лікарів були різні. Одні казали, що все залежить від реабілітації, а інші - щоб готувався до інвалідної коляски. «Ефективної реабілітації в Луцьку немає. Щоправда, у районі ЛПЗ є установа на кшталт реабілітаційного центру, прикріплена до церкви Фіміам. Там людей із травмами вчать робити перші кроки», - зазначив Андрій.
Ще у лікарні пропонували поїхати у Саки, в оздоровчий санаторій імені Бурденка, але це дорого, тому кошти продовжують збирати.
ЗА КОРОТКИЙ ЧАС ВДАЛОСЬ ЗІБРАТИ ЧИМАЛО КОШТІВ НА ЛІКУВАННЯ
За три місяці лікування хлопця відгукнулося чимало людей, які готові були як фінансово, так і морально підтримати родину Вронських.

Щоденний розпорядок дня у Андрія Вронського майже незмінний. Після того як хлопець прокинувся і прийняв водні процедури, він робить зарядку, яка включає комплекс вправ із залученням спортивного інвентарю. Потім юнак їде в реабілітаційний центр, в якому займається більшу частину дня. Ближче до вечора приходить лікар і робить масаж.
Мама хлопця, Світлана Мартинюк, розповідає, що дуже прикро, що на Волині немає реабілітаційних установ для важкохворих. «Те, що сталося з моїм сином – це біда, і я переконана, що у жодному разі не потрібно стрибати і пірнати у воду. Лікуючи сина, я познайомилися з людьми із подібними ситуаціями, як у мене. Чимало з них отримали травму випадково, хтось із дерева впав, з коня, з копиці сіна, а хтось ще взимку послизнувся і невдало впав і з того часу лікується» - зазначила жінка.

Пані Світлана бідкається - коли її сина виписали з лікарні, ніхто не сказав, які потрібно далі робити кроки до одужання. «Нам було б легше, якби ми мали якійсь пункти, за яким лікуватись. Ще до цього всього у місті не пристосована інфраструктура для людей з особливими потребами. Інвалідна коляска не проходить у двері ліфта. Коли ми поверталися з лікарні додому, то друзі мого сина несли його у колясці на п’ятий поверх. Для нього це було морально важко», - з прикрістю розповіла мама Андрія.

НЕВІДОМИЙ ДІДУСЬ РЕГУЛЯРНО ПЕРЕКАЗУЄ КОШТИ НА ЛІКУВАННЯ
Рідні Андрія кажуть, що останніми місяцями до них телефонує пенсіонер, який цікавиться станом здоров’я хлопця і висилає на його рахунок гроші на лікування. Чоловік представлятись відмовляється. Коли він телефонує, пані Світлана просить щоб він хоча б назвав своє ім’я, щоб вона могла помолитись за його здоров’я, але він відмовляється.

Лікування хлопця проходило б швидше і легше, якби його родина мала чітко заплановані процедури. Лікарі, своєю чергою, хіба що радять до кого звернутись, але самі неохоче беруться за лікування серйозних травм. Проте хірурги батько та син, з Волинської обласної клінічної лікарні Іван Степанович та Степан Іванович Бобрики не залишили мого сина. «До Степана Івановича Андрій потрапив практично у критичному стані, а його син Іван Степанович провів складну операцію. Після операції ми зробили знімки на МРТ і розіслали їх до різних спеціалістів. Згодом отримали відповідь, що операція була проведена на високому професійному рівні» - зазначила жінка.

Андрій навчається в університеті на 5-му курсі, але зараз виш надав йому академвідпустку. У планах хлопця - повністю вилікуватись від недуги і успішно захисти магістерську роботу. Незважаючи на труднощі, родина Вронських продовжує боротися із травмою Андрія. Рідні сповнені надії на його одужання. Вони щиро вдячні за кожну фінансову допомогу і за слова підтримки від сторонніх людей.

ДОВІДКА
Кошти можна перераховувати на рахунок
5168757219664564 ВДРУ "ПриватБанк" в м. Луцьку. Отримувач - Мартинюк Світлана Василівна

Телефон мами: (096) 904-26-07

Для Андрія створено сторінку на Фейсбуці і там є більше інформації:
https://www.facebook.com/HelpAndriyVronskiy
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus