USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Домашні продукти найнебезпечніші на луцьких ринках?

28 Липня 2009 09:58
Кондитерські вироби, м’ясні фарші та пельмені, виготовлені «на дому», виявилися найнебезпечнішими продуктами на ринках обласного центру. Про це у коментарі «Волинським Новинам» розповіла лікар із гігієни і харчування Луцької санепідемстанції Олена Петриченко.
 
Також до когорти небезпечних, за словами медика, потрапили молочні та м’ясні продукти, які у спеку швидко псуються, а також ті, що зберігаються не у холодильних установках. Лучанам варто остерігатися купувати «з рук» такі харчі, адже жодних документів чи інформації про стан здоров’я їхніх продавців споживачі не отримують.
 
А ось кавуни на луцьких ринках можна сміливо купувати, бо вміст нітратів у них – в межах норми. Хоча трапляються одиничні випадки перевищення нітратів у динях, але таке явище непоширене. Проте пані Петриченко застерігає: не можна розрізати кавуни на ринку, адже тоді бруд із зовнішнього боку ягоди опиниться на внутрішній, а це у майбутньому загрожує поширенням мікробів та кишковими розладами.
 
Окрім того, Олена Петриченко нагадала: стихійні ринки, а також місця, де торгують «із рук» та «з асфальту», становлять потенційну небезпеку для здоров’я мешканців обласного центру.  Також пані Петриченко зауважила, що не можна розмежовувати стихійні і «цивілізовані» ринки, адже продукти із них у деяких випадках несуть в собі однакову загрозу для здоров’я жителів обласного центру.
 
Окрім того, стверджує медик, не варто забувати про особисту гігієну, навіть про банальне, здавалося б, миття рук перед їжею. Також лікар з гігієни і харчування Луцької санстанції наголосила на дотриманні вимог санітарії при зберіганні продуктів, наприклад, відокремлення сирих і готових страв. Медик нагадала елементарні постулати, згідно з якими на одній дошці не можна розрізати м\'ясо і рибу або сир і м\'ясо. У такому випадку мікроби із одного продукту можуть «перелізти» на інший і сприяти спричиненню хвороб.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 28 Липня 2009 12:14
блін, а як на Старому підвозять мясо в мясний павільйон на візочках, по яких хробаки вже повзають, бо їх ніколи ніхто не ми, а залишає на ніч "припаркованимми" біля якогось стовпа посеред ринку. Тут мабуть все окей, бля...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus