USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Донька Назарбаєва очолила Сенат Казахстану

20 Березня 2019 14:42
Донька екс-президента Казахстана Нурсултана Назарбаєва Дарига стала спікером верхньої палати парламенту країни.

Про це повідомляє видання NUR.KZ.

"Голоси розподілилися наступним чином. За кандидатуру Дариги Нарбаевої проголосували 44 депутати. Проти - немає. Тих, що утрималися немає. Таким чином, головою сенату парламенту обрано депутата Даригу Назарбаєву", - сказав голова лічильної комісії таємного голосування за кандидатуру голови сенату Мукашев Тулеубек.

Також обрана Дарига Назарбаєва звернулася до колег і казахів.

"Шановний Касим-Жомарт Кемелевіч, колеги, дорогі казахи, від усього серця дякую за довіру, надану мені. Я глибоко усвідомлюю роль парламенту в політичному і громадському житті країни і докладу всі свої знання, навички для реалізації поставлених цілей ", - заявила донька Назарбаєва.

Раніше Дарига Назарбаєва обіймала посаду голови Комітету з міжнародних відносин, оборони і безпеки.

Як повідомлялося, Нурсултан Назарбаєв незмінно очолював Казахстан від 1990 року. 19 березня він оголосив про свою відставку, після неї він збирається очолити Раду безпеки Казахстану, яку за рішення парламенту він може очолювати довічно. Тимчасово виконувати обов'язки президента країни буде спікер Сенату Касим-Жомарт Токаєв.

20 березня Токаєв склав присягу президента Казахстану до обрання нового глави держави.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus