USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

«Донька потрапила у ДТП»: на Волині шахрайка виманила у жінки понад 160 тис. грн

20 Серпня 2023 11:01
На Волині шахрайка за допомогою вже традиційної схеми «близький родич потрапив у ДТП» виманила у жінки понад 160 тисяч гривень. Злочинниця відбулася умовним покаранням.

Відповідний вирок ухвалив Володимир-Волинський міський суд.

З матеріалів справи відомо, що у вересні минулого року Ірина Х. погодилася на пропозицію невстановленої особи, в якої виник умисел на виманювання грошей у громадян похилого віку, які живуть у Володимирі, під приводом надання матеріальної допомоги родичам.

Функції жінки полягали у тому, що після дзвінка вона мала забирати гроші у потерпілих. Так сталося і 25 жовтня, коли потерпілій зателефонувала невстановлена особа, представившись донькою та сказавши, що вона потрапила у ДТП і їй негайно потрібно робити операцію. Далі слухавку взяв чоловік, він назвався лікарем та підтвердив, що на лікування потрібні значні кошти, які забере його помічник.

Після цього Ірина Х. отримала від потерпілої 78 тисяч 750 гривень, 2 тисячі 701 долар, 250 євро та 50 злотих. Загальна сума – 163 тисячі 848 гривень.

Під час розгляду справи Ірина Х. розповіла, що таку «роботу» отримала в одному з Telegram-каналів. Після отримання коштів від потерпілої вона була затримана.

Врахувавши те, що шахрайка має інвалідність третьої групи та її позитивну характеристику, суд реальний термін на два роки замінив іспитовим на такий же строк.

Раніше ми повідомляли, що Володимир-Волинський міський суд ошрафував шахрая, який за такою ж схемою виманив у людей 280 тисяч гривень.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus