USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Дорога на Львів ‒ у катастрофічному стані. ВІДЕО

23 Квітня 2012 13:42
Що ближче Євро-2012, то важче волинянам добиратися до Львова ‒ одного з міст, що його прийматиме. Дорога з Луцька до міста Лева просто встелена ямами, об’їхати які подекуди неможливо. Посадовці пояснюють: вона не була розрахована на тоннажність, яку витримує сьогодні.
Про це повідомляє ВОДТРК.
Аби потрапити до Львова, волиняни об’їжджають зайвих 60 кілометрів. Водії бідкуються, що ремонт машин після подорожі таким шляхом обходиться дуже дорого.
Дорога «Луцьк-Львів» – півтори сотні кілометрів державного значення. Але держава про неї забула ще 25 років тому. Подекуди, щоправда, проводять ямкові ремонти, але такі латки змиває перший же дощ.
Заступник голови правління ВАТ «Радехівське АТП-14629» Микола Зузак стверджує, що такими дорогами підприємство не має права возити пасажирів, адже ризикує їхнім життям і здоровʼям. Мовляв, за безпекою руху це не дорога, а «напрямок».
Усе покриття в жахливому стані, але львівська ділянка вражає ямами особливо. Експлуатаційна швидкість для автобуса тут 60 кілометрів за годину, реальна – удвічі менша.
Микола Зузак скаржиться, що через щебінь і гострими кутами «летять» шини транспортних засобів. «У нас буквально за 5 днів вийшло з ладу 4 колеса. Вони попадається в задню колісну пару і прорізають резину. Ми понесли за 4 дні 8 тисяч збитків», ‒ розповів він.
Перевізники змушені відміняти маршрути, а водії відмовляються виходити в рейси: кажуть, небезпечно.
Місцеві ж мешканці кажуть, що без транспорту на Львів ‒ ніяк. «Бажано, щоб таки маршрутка ходила, бодай хоч раз в день. Особливо зранку. Із села добратися нічим. Особливо сьогодні протягом цілого дня до Львова немає жодного транспорту», ‒ нарікає Любов Михалевич.
«У звʼязку з тим, що вчора колесо розрізали каменем, на Львів машина не пішла. Чекаємо ‒ треба купити колеса. Пара коліс коштує 4,5 тисячі», ‒ коментує ситуацію заступник директора АТП.
Дорога «Луцьк ‒ Львів» не є пріоритетною для проведення Чемпіонату, тому її ремонт до уваги не брали. В обох областях бідкаються: гроші виділяють на ямковий ремонт, який довів свою недолугість, замість того, щоб зробити раз і назавжди.
Голова Волинської ОДА Борис Клімчук каже, що з нинішнім губернатором Львівщини поки що мову про дорогу не вів.
«Там молодий губернатор. Молодий зовсім, третій вже. З Цимбалюком (Михайло Цимаблюк ‒ колишній голова Львівської ОДА,‒ «ВН») були певні домовленості. З Костюком… (Михайло Костюк ‒ голова Львівської ОДА,«ВН»). Я ще з ним на цю тему не говорив, чесно скажу. Але з губернатором, звичайно, поговорю про це», ‒ каже голова Волинської ОДА.
Мирослав Богіра, голова Радехівської РДА, на проблему дивитися оптимістично. Мовляв, ця дорога цьогоріч має підлягати капітальній реконструкції. Каже, що для цього, буцімто, виділено 270 мільйонів гривень.
«Я вірю в те, що воно так і буде. Вважаю, що то є дорога до Євро-2012. І вірю, що вона до проведення чемпіонату Європи з футболу буде у відмінному стані», ‒ стверджує Богіра.
За словами голови РДА, ямкові ремонти поблизу Радехова тривають, хоча жодної бригади поблизу не видно.
Не краще і з іншими автошляхами Волині, які ведуть до державного кордону.
Облавтодор жодної інформації про використані кошти не надав.
Борис Клімчук каже, що поточні роботи ведуться: «Зараз ідуть біжучі ремонти. Грошей хватає, вʼяжучих матеріалів хватає. Про великі плани і великі дорожні роботи я б волів би поговорить десь через місяць».
Із залізничним сполученням ще гірше. Був єдиний дизель зі Львова до Луцька, який їхав аж 6 годин, і той відмінили. Потяг «Чернівці ‒ Ковель» ходить 4 рази на тиждень, але і його відмінять.
Мирослав Богіра каже, що питання до кінця не вирішене: «Питання на сьогодні відкрите, вирішене не до кінця. Так як той поїзд курсував, мав би курсувати. Правда, залізниця каже, що він не ефективний, економічно не ефективний, що замало пасажирів. Але люди хочуть і вірять в те, що то є зручний вид транспорту. Будемо і далі звертатися, просити, щоб цей поїзд відновили».
Зараз Волинь має 81 мільйон гривень на комунальні дороги, 96 – на підтримку стану доріг, зокрема, й на поточні ремонти. Про фінансування більш масштабних реконструкцій стане відомо в травні.
До Євро-2012 залишилось півтора місяці. Якщо до того часу трасу Луцьк ‒ Львів не відремонтують, то далі ні на що сподіватися – впевнені і водії, і пасажири.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
Ір Показати IP 23 Квітня 2012 13:49
Через Дубно дорога просто супер!
автолюбитель Показати IP 23 Квітня 2012 16:04
сама траса Львів-Київ, що проходить через Дубно непогана, але автодорога з Луцька до Дубно поганенька, а на деяких ділянках при відсутності належного ремонту через кілька років перетвориться на те, чим зараз є дорога Львів-Луцьк. А якщо врахувати збільшення завантаження через те, що багато водіїв останнім їдуть з Луцька до Львова через Дубно, - то ще раніше.
Вольдемар Показати IP 23 Квітня 2012 18:03
Лемкам важливіше поставити памятники Бандері в кожному населенному пункті. Дороги їм по.Там де лемки , там кінець цивілізації.
Наташа Показати IP 23 Квітня 2012 18:18
Нашому Луцьку до Львова ще повзти і повзти. Так що не згідна з тим, де лемки там кінчається цивілізація. А на рахунок дороги то стид і срам, щоб не зробити до Євро.
це я Показати IP 23 Квітня 2012 19:48
достатньо подивитись на подвір'я заможних львівських панів і одразу розумієш де всі матеріали на ремонт доріг
777 Показати IP 23 Квітня 2012 20:07
цікаво чим лемки кращі за волинян .,
San Показати IP 23 Квітня 2012 22:12
Достатньо подивитись і на хороми та подвір"я волинських панів, щоб зрозуміти, де гроші на ремонт доріг...
усім Показати IP 24 Квітня 2012 09:02
давай олімпіаду на україну, 200 млрд колесникову. з них 100 відмиють, чому всі такі наївні, а климчук просто циркач слава януковичам
бабай Показати IP 26 Квітня 2012 16:13
ви вже із тим євро зовсім здуріли. Ніякого прибутку держава мати не буде, тільки позор.А ж...и Колеснікови і їм подібні тільки машну собі набивають
кал Показати IP 16 Березня 2013 16:31
что мешает подать в суд и отправить за решетку чиновников?
человек в кипе Показати IP 30 Серпня 2013 21:05
А сейчас в каком состоянии дорога?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus