USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

За стан доріг на Волині відповідатимуть голови райдержадміністрацій

16 Жовтня 2013 14:45
4371 кілометрів автошляхів місцевого значення передадуть на баланс районних державних адміністрацій уже на початку наступного року. Про це розповіли під час наради у першого заступника голови облдержадміністрації Олександра Башкаленка.
Таким чином, тепер опікуватись дорогами місцевого значення будуть районні державні адміністрації. Раніше фінансування відбувалось за наступною схемою: половина державних коштів поступали в обласний бюджет, звідки передавались у райони; другу половину коштів, своєю чергою, РДА отримували від держави напряму. Але ця схема мала свої недоліки:
«Виникали такі колізії, коли окремі сільські ради отримували з державного бюджету на утримання доріг по 300-400 гривень. А що можна зробити на такі гроші?».
Тому, з наступного року питання розпорядження коштів на утримання доріг місцевого значення перейде у компетенцію однієї з структур департаменту інфраструктури. Реорганізаційні питання вирішуватимуться з квітня 2014 року. Як зазначив Олександр Башкаленко, це потрібно для того, щоб спокійно увійти в зимовий період без змін та реструктуризацій.

«Ми йдемо абсолютно європейським шляхом. Управління доріг буде займатися процедурами проведення тендерів щодо утримання, капітального і поточного ремонту доріг і контролюватиме якість виконання робіт», – резюмував посадовець.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Лучанин Показати IP 16 Жовтня 2013 15:13
От тепер покаже на що здатний, вже не буде кого звинувачувати у розкраданні, крім самих себе. Флаг їм в руки!За рік надіюсь будемо їздити по європейських дорогах.
Мучанин до Лучанин Показати IP 16 Жовтня 2013 16:10
Такі да, возами...
Корінний лучанин Показати IP 16 Жовтня 2013 16:11
А що, вже розподілили майно УКРАВТОДОРУ і передали на баланс місцевій владі? Цікавий підхід, РЕОРГАНІЗАЦІЙНІ ПИТАННЯ з квітня 2014р, а відповідальність уже, ще нічого по суті не поділивши! МОЛОДЦІ!!! Ця інфа взята із обговорення цього питання в ЗМІ зі спеціалістами УКРАВТОДОРУ!
Водій Показати IP 16 Жовтня 2013 16:30
Ще й той лад що був пропаде. Все,що було роздерибанять із своїм європейським підходом.
Бруківка Показати IP 16 Жовтня 2013 17:13
Вирішення питання-знайти цапа відбувайла

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus