USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Дослідження: 68% українців спрямують частину різдвяних коштів на поміч ЗСУ

8 Грудня 2023 20:24
Практично 59% українців планують покупки на період різдвяно-новорічних свят. Більшість з них витратять кошти на Новий рік.

Про це свідчать дослідження оприлюднила компанія Deloitte, передає Кореспондент.

«Більша частина українців (59%) не планує відмовлятися від святкових покупок (попри війну в країні, – ред.), але цей показник дещо менший, якщо порівняти з минулим роком (61%)», – йдеться в повідомленні.

Читати ще: Повідомили, скільки українці задонатили за час повномасштабної війни

За даними дослідження, 49% українців витратять більше коштів на святкування Нового року, ніж на Різдво.

Найбільше коштів на святкування Нового року планують витратити респонденти зі східних областей України, тоді як на святкування Різдва – в західних областях. Практично 45% українців святкуватимуть Різдво 25 грудня і тільки 17% – 7 січня.

Більшість респондентів, 56%, мають намір витрати на покупки від 1000 до 5000 грн. Найпопулярніші категорії товарів: продукти харчування, одяг та взуття, предмети домашнього вжитку та алкогольні напої.

Читати ще: Як за рік змінилися ціни на базовий набір продуктів. Інфографіка

Крім того, 68% респондентів (минулого року, – 61%) планують спрямувати частину свого різдвяного та новорічного бюджету на благодійність. З них 86% направлять допомогу захисникам на передовій.

Крім того, 66% українців під час купівлі нададуть перевагу продавцям, які підтримують ЗСУ та постраждалих від війни цивільних, переказуючи на допомогу частину коштів з кожної покупки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 9 Грудня 2023 02:08
В Ізраїлі проти ворога воюють діти майже всіх політиків, діти багатих чи бідних йдуть у військо - у них нема різниці, тому Ізраїль виграє війну. Ми програємо,бо в нас воює одна бідота. Можливо й втратимо державність через відсутність згуртованості суспільства, через фактичний поділ на 'касти'.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus