USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.25 39.70
  • PLN 9.76 9.95

Дослідження СЕС: яка вода тече з волинських кранів?

6 Серпня 2013 11:09
Іржава вода з неприємним запахом болотяної трясовини тече з кранів у Нововолинську.

Мешканці тричі за останній місяць викликали аварійну бригаду «водоканалівців» з обслуговування зовнішніх і внутрішніх водогінних мереж, - повідомляє Нововолинський інформаційний портал.

Зрештою, мешканці двох будинків написали колективний інформаційний запит у міську санепідемстанцію.
«Так, мовляв і так: зробіть, як слуги народу, яких він утримує і якому належить вся повнота влади в державі, безкоштовно, бактеріологічні та хімічні аналізи субстанції, яка присутня в наших кранах на кухнях. І надайте письмову відповідь: що це таке? І чи можна оце вживати як питну воду, митися нею «згідно із Законом України про питну воду» та статті 50 Конституції, розділ ІІ «Права і свободи…» Чи вона є технічною і повинна використовуватись виключно для миття танків та бронетранспортерів і ні на що більше не годиться».

Ще на 40-й хвилині, зі слів співрозмовників, гнітючої бесіди, інформаційний запит приймати не хотіли, однак після телефонної консультації «з Луцьком» таки зареєстрували його.

«Довелось нагадати, кому має служити їхня організація, про стан довкілля у місті, ударне «заселення» площ на могилках «Шахти-2», що, можливо, відбувається через їхню бездіяльність та злочинну, як вбачають, позицію місцевої влади у питаннях заміни водогінних мереж і недостатнє фінансування для цієї мети «Водоканалу».

Довелось повідомити про більше, аніж півмільйона гривень, що спрямувала міська та обласна влада на нібито необхідність надуманого ними ремонту скверу біля скульптури «Воїну-прикордоннику - слава!».
І що цю воду п’ють їхні діти та внуки у школах, дитсадках, установах позашкільної освіти і вдома. З неї готують страви, нею миються, прибирають помешкання, поливають вулиці та квітники, підливають городи та вазони. Нею напувають домашніх тварин, перуть білизну і верхній одяг…
Сьогодні дві працівниці СЕС відібрали проби води у всіх квартирах мого та сусіднього будинку для проведення бактеріологічних та хімічних досліджень. Я чесно повідомив їх, що у випадку, якщо вміст наших кранів після досліджень буде схожим за усіма параметрами на воду із незайманих льодовиків Гімалаїв чи Гренландії, ми не мовчатимемо. Зберемо 500 гривень і запросимо фахівців з іншої області для проведення незалежних аналізів.

Можливо, й з Польщі. А потім позиватимемось на міського голову до суду. Ми не зупинимось. Занадто великі ставки – це наші діти. І вас до цього запрошуємо
», - повідомляє у листі голова громадської організації «Україна + Польща» Анатолій Бідзюра.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анатолій Показати IP 6 Серпня 2013 11:37
да треба пити пиво і буде здоровя
андрiй76 до Анатолій Показати IP 6 Серпня 2013 11:51
Ну-ну...Треба пити пиво зварене на цій воді і мити цим пивом дітей і здоровя прибавиться...
Володя Показати IP 6 Серпня 2013 12:43
Якщо чесно я взагалі неможу зрозуміти суті роботи такої інстанції як СЕС, в ковбачах домішки вони нічого неможуть вдіяти... сир, молоко, сметана з сурогату та порошку а вони тільки руками розводять Для чого ви тоді сидите на шиї в бюджетників? для констатації фактів? то і ми без вас знаємо що їмо лайно... контроюйте штрафуйте закривайте!!! наводьте порядок!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus