USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

З хлором чи без: яка вода тече з кранів лучан

29 Січня 2018 08:00
Уся вода, що постачається лучанам комунальним підприємством «Луцькводоканал», береться з артезіанських свердловин, очищається без хлору і перевіряється. Однак не всі лучани довіряють якості води з-під крану, інформує Волинська регіональна дирекція НТУ.

Лучанка Христина Хворост каже, що до якості води ставиться прискіпливо. Це частина її професії. Жінка – тренер з правильного харчування. Спрагу втамовує джерельною водою, а ось для приготування страв використовує ту, що тече з крану.

На станції знезалізнення Дубнівського водозабору «Луцького водоканалу», відбувається один з етапів очищення води, що постачається лучанам. Вода насичується киснем і фільтрується через шар щебеню і цеоліту – спеціальних камінців. Очисним спорудам майже 40 років. Фільтруючий матеріал час від часу оновлюють.

Начальник насосно-очисних споруд водопроводу Ірина Гололобова гарантує, що свою функцію станція виконує:

Тут ми забираємо із води залізо. Вода із артезіанських свердловин підземними мережами поступає сюди на станцію і вже тут розгалужено цією системою трубопроводами поступає на фільтри.

Рідина кольору іржі тектиме з крану, якщо поруч будинку ремонтували водопровідні мережі, або ж певний час не користувалися водогоном, – пояснює інженер-лаборант Алла Сокол.

У нас зараз майже усі мають лічильники, люди не хочуть спускати воду. Люди також жаліються, що є накип на чайниках, але це нормальне явище для води, бо накип – це солі кальцію і магнію, які при кип’ятінні випадають в осад, – пояснила Алла Сокол.

Запевняє: боятися цих солей не треба, вони повинні бути у воді. І пити лише кип’ячену воду, або кілька разів доводити її до 100 градусів не рекомендує.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 29 Січня 2018 14:18
те,що вода очищається без хлору, то нахабна брехня, запах хлору часто присутній у воді з крану, інколи досить сильний

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus