USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

«Доступні ліки»: перелік препаратів збільшили до 261

24 Липня 2018 11:53
Міністерство охорони здоров'я затвердило попередній реєстр препаратів програми Доступні ліки, які пацієнти з серцево-судинними захворюваннями, діабетом II типу і бронхіальною астмою отримуватимуть в аптеках за рецептом лікаря вже наступного місяця.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров'я.

До оновленого переліку увійшов 261 препарат від 46 виробників. У списку представлені 18 українських виробників і 28 іноземних.

Також наголошується, що зараз визначається точна кількість препаратів, які будуть цілком безкоштовні для пацієнтів. 35 препаратів вже узгоджені і точно потрапляють в новий реєстр, а ще 30 - можуть додатися, якщо протягом п'яти днів виробники переглянуть свої цінові пропозиції.

У МОЗ також нагадали, що реєстр ліків, вартість яких відшкодовується державою за програмою Доступні ліки, переглядається двічі на рік - в січні і липні.

Нагадаємо, програма Доступні ліки почала діяти в Україні в квітні 2017 року. Торік з бюджету на її реалізацію виділили 700 млн гривень, а в 2018 - передбачено 1 млрд гривень.

Щоб отримати препарати за цією програмою, потрібно отримати у лікаря рецепт із зазначенням діючої речовини, прийти в аптеку, що бере участь в програмі, і отримати ліки безкоштовно або із суттєвою знижкою.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Андрій Показати IP 24 Липня 2018 22:30
Хоч за щось можна сказати спасибі)))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus