USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.75 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Довга дорога до справедливості: волинянин вибиває компенсацію за лікування через травму на виробництві

3 Серпня 2021 19:51
Чотири місяці тому волинянин Анатолій Кревський травмувався на виробництві. Та отримати передбачену законом компенсацію чоловік не може, хоч уже кілька разів звертався у Фонд соціального страхування.

Анатолій Кревський шість років працює слюсарем-ремонтником на місцевому ковбасному підприємстві «Дмитрук Фудз». Розповідає: ремонтує обладнання всієї мережі. Та випадок, який трапився в кінці березня, змінив усі його плани. Чоловік отримав травму на виробництві. Про це йдеться в сюжеті телеканалу «Аверс».

«Це трапилося 25 березня. При перевезенні обладнання я отримав травму руки, обрив сухожилля і розрив біцепса», – пригадує він.

А потім була операція та тривала реабілітація. Анатолій Кревський на чотири місяці випав із звичного життя та залишився без грошей. А нині нічого важчого за п’ять кілограмів підняти не може.

Розповідає: на підприємстві, де працює, його підтримали. Та коли звернувся у Фонд соціального страхування, аби отримати компенсацію за лікарняний та гроші за ліки, йому заявили, що мусить чекати.

Анатолій Кревський обурений і не розуміє, чому у Фонді соціального страхування не оплачують те, що мали б. Каже, страхові платежі платив регулярно. Натомість змушений оббивати пороги державної установи.

Та й поведінка окремих працівників змусила чоловіка звернутися по допомогу до журналістів. Однак Андрій Шеремета, який працює у Фонді соціального страхування завідувачем сектору медичних та соціальних послуг, щойно побачив на порозі свого кабінету Анатолія Кревського разом з кореспондентами, полишив робоче місце та відмовився спілкуватися.

Тож дізнатися того дня, чому чоловіку затримують виплати, не вийшло.
Наступного разу з журналістами погодився зустрітись керівник відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування Волині Олександр Горбачов. Він зазначив, що порушень з їхнього боку немає.

«Він лікувався в обласній клінічній лікарні. Відповідь ми отримали 7 червня. Відповідь про ліки нам було надано, висновку ЛФК не було, – пояснює він. – Ми повторно пишемо листа в лікарню. Відповідь отримали 23 червня теж без висновку ЛФК. Тільки 9 липня ми його отримали і тепер можемо нараховувати кошти».

Анатолію Кревському мали б виплатити дві суми: одну за лікарняний, а іншу – за ліки. Виявляється, аби отримати кошти за медикаменти, треба було дочекатися висновку з лікарні, а там сталася затримка. А от щодо лікарняного, як зазначив Олександр Горбачов, помилки припустилися вже на підприємстві «Дмитрук Фудз».

«Ми проаналізували ці листки непрацездатності і заяви, розрахунки, їх було неправильно складено. Причиною непрацездатності вказано загальне захворювання. Ми зв’язалися з «Дмитрук Фудз», вони буквально сьогодні правильно сформували заявку, розрахунок. Там, виявляється, вже чотири лікарняні. Не два, як вони подавали, а чотири. Сьогодні заявку прийнято. Коли надійдуть кошти, їх буде перераховано», – зазначив посадовець.

Зі слів Олександра Горбачова, на підприємстві, де працює Анатолій Кревський, провели службове розслідування та встановили, що справді чоловік отримав виробничу травму. Раніше саме бухгалтер фірми вказала у документах не травму на виробництві, а загальне захворювання, а це суттєва помилка.

Журналісти хотіли отримати офіційний коментар роботодавця. Однак у «Дмитрук Фудз» спершу сказали, що генеральний директор у відпустці. Мовляв, без нього такі рішення не ухвалюють. Потім казали, що винні у лікарні. А ще за тиждень надіслали письмову відповідь.

Помилку на підприємстві таки визнали. Кажуть, що не заперечують своєї провини у тому, що сталося. І наголошують, що вона полягає суто у помилках в документах, які вони оперативно виправили.

Анатолій Кревський хотів залагодити питання мирно, але не вийшло. І лише з допомогою журналістів вдалося відвоювати законні виплати. Тож гроші чоловіку вже нарахували і в серпні він їх отримає.

Однак відкритим залишається питання, чому, сплачуючи регулярно страхові внески, працівник, отримавши травму на роботі, має вибивати гарантовані законом виплати.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Клава Показати IP 3 Серпня 2021 22:08
Дорога до справедливості - это вечная борьба за права негров, которая никогда не заканчивается ...
Анонім до Клава Показати IP 4 Серпня 2021 23:21
Наколка на ступнях, - пойдёш за правдой, сотреш до ж*пы.
скептик Показати IP 3 Серпня 2021 22:48
у житті завжди можна добитись справедливості, якщо вистачить життя

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus