USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Дуда у Києві: Польща буде з Україною до останнього дня боротьби, а Крим є і буде українським

23 Серпня 2022 16:21
Президент Польщі Анджей Дуда заявив, що його країна підтримуватиме Україну стільки, скільки буде потрібно.

Про це він сказав 23 серпня на зустрічі у Києві з Президентом України Володимиром Зеленським, пише Європейська правда.

"Хочу висловити величезну повагу українському народу за його надзвичайний героїзм щодо своєї Батьківщини. Я хочу, щоб вони були впевнені у потужній підтримці Польщі, у тому, що поляки з ними і підтримуватимуть їх до останнього дня боротьби", – цитує Дуду його канцелярія у Twitter.

Анджей Дуда повідомив, що обговорив із Зеленським співпрацю у військовій та гуманітарній сферах, участь у відновленні України.

Також президент Польщі привітав із Днем Прапора та Днем Незалежності України.

"Для нас, поляків та всіх жителів Балтії, це також важлива річниця – річниця пакту Ріббентропа-Молотова, за яким на Польщу та інші країни було скоєно напад. Польща тоді втратила свою державність. Той факт, що я сьогодні тут, також має для нас символічне значення. Для нас це також день протесту проти війни, відродження російського імперіалізму", – зазначив він.

Дуда додав, що сьогодні Україна захищає свою незалежність та цілісність своєї держави від російської агресії, яка розпочалася не 24 лютого, а 2014 року.

"Україна може розраховувати на Польщу. Я вірю, що Україна не лише захистить себе, а й переможе, поверне собі всі свої землі та відновить себе завдяки підтримці Польщі та всіх чесних народів", – сказав він.

Читати ще: Зеленський створив Консультативну раду з питань деокупації Криму

Як відомо, 23 серпня відбувається другий саміт Кримської платформи, в ньому беруть участь представники близько 50 країн і міжнародних організацій. Кримська платформа – створений у 2021 році міжнародний формат, що ставить за мету домогтися деокупації Криму. Перший саміт відбувся минулоріч 23 серпня в Києві.

До слова, під час виступу на саміті Анджей Дуда заявив про необхідність звільнення від російської окупації всієї території України, включно з Кримом.

"Крим – це Україна. Так, як Гданськ чи Люблін є частиною Польщі, так Крим є і буде частиною України", – сказав Дуда українською мовою.

Він заявив, що неможливо повернутися до звичного бізнесу з Росією, коли вона воює з Україною і окуповує території України.

Дуда зазначив, що особисто не бував у Криму, але нагадав, як про нього писав видатний поляк Адам Міцкевич.

"З 2014 року я почав думати, що мені бракувало такої змоги. Але 2022 року я почав вірити, що побачу український Крим. Я вірю, пане Володимире, що ви мені покажете Крим", – виголосив польський лідер.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus