USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Два російські олігархи намагалися вивезти з України націоналізоване майно

15 Лютого 2023 20:12
Служба безпеки України викрила спробу російських олігархів Сергія Чемезова та Михайла Шелкова уникнути націоналізації майна на 150 млн грн та приховати його.

Про це інформує СБУ.

«Служба безпеки викрила спроби підсанкційних російських олігархів Сергія Чемезова та Михайла Шелкова уникнути націоналізації майна, яке було на балансі їхніх колишніх підприємств в Україні», – ідеться в повідомленні.

Зокрема, це Демурінський гірничо-збагачувальний комбінат та агрохолдинг «Інвест Агро». За матеріалами СБУ, Вищий антикорупційний суд передав їх у власність України.

СБУ встановила, що після рішення суду колишні російські власники цих підприємств намагались незаконно «приховати» майно. Серед якого – більше ніж 100 одиниць автомобільної та спеціалізованої техніки, шість вагонів з агропродукцією, понад 5,5 тис. контейнерів з ільменітовою рудою, яка необхідна для виготовлення титану та майже 1,2 тис. тонн міндобрив й інших сільськогосподарських товарів.

Загальна вартість продукції становить 150 млн грн.

Для реалізації оборудки були задіяні афілійовані комерційні структури, які раніше здійснювали формальне управління обома українськими компаніями.

«У такий спосіб Чемезов та Шелков планували переправити за кордон значну частину націоналізованого Україною майна. Однак співробітники СБУ своєчасно викрили злочинні плани і запобігли їм», – ідеться в повідомленні.

Тривають комплексні дії для встановлення кола осіб, причетних до схеми, та їх притягнення до відповідальності.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus