USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Два тижні тренувань: як луцькі школярі стають козаками

7 Лютого 2018 19:03
Два тижні з двомісячного тренувального циклу у рамках проекту «Від школярів до козаків» минули: луцькі школярі, які долучилися до колективу юних хортингістів та протягом двох місяців готуватимуться до участі у чемпіонаті України, розповідають про перші успіхи та труднощі після двох тижнів тренувань.

Як розповів президент Волинської обласної федерації хортингу Сергій П’ятіков, впродовж двох місяців новачки матимуть по три тренування щотижня і він докладе максимум зусиль, аби вони освоїли базові техніки в хортингу: переміщення в стійках, удари руками, ногами, напрацювали низку комбінацій, завдяки яким могли атакувати та протидіяти нападу суперника. Також спортсмени будуть освоювати й кидкову техніку.
«Кожному я даватиму ті навантаження, які дитина зможе витримати. Значну увагу приділимо партнерській роботі. У хортингу ця техніка багата своїми виходами, больовими, задушливими прийомами. Це важливо, адже багато поєдинків проходять саме у партерській техніці, а завдяки навичкам вдається завершувати сутички достроково», - пояснює тренер.
У циклі підготовки звертають увагу і на фізичний та функціональний розвиток дітей. Над віджиманнями, вправами на розвиток «вибухової» швидкості, вправами на гнучкість працюють кожного тренування.

За дев’ятирічну історію хортингу, як розповідає Сергій П’ятіков, вдалося створити низку методичних програм, які використовують в навчальних закладах, у спортшколах, дотримуючись єдиної лінії розвитку національного виду спорту, базуючись на культурі та традиціях нашого народу.

Варто зауважити, що хортинг відрізняється від багатьох інших видів спорту тим, що тут можна отримати офіційне спортивне звання.

Систематична робота над методичним розвитком дала позитивні результати, зокрема в єдиній спортивній класифікації України є три розділи у яких можна виконати нормативи кандидат у майстри спорту України, майстер спорту і майстер спорту міжнародного класу – отримавши спортивні звання.

За підсумками минулого року, обласна федерація хортингу поповнилася 10 майстрами спорту, які стали чемпіонами, призерами змагань та 12 кандидатами у майстри спорту й 11 першорозрядниками.
Другий тиждень тренувань уже дав свої результати, адже школярі засвоїли елементарні прийоми ударної та кидкової техніки, страховки й «загорілися» тренуваннями.

«Я вже навчився ставити підніжки та виконувати кидки, а також захищатися від ударів і атакувати. Мого друга Артема немає сьогодні на тренуванні, бо він не пішов в школу, адже захворів. Але він просив маму, щоб його пустила на тренування, втім, вона не дозволила, бо висока температура», - розповідає Влад.
Павло, який також протягом двох тижнів ходить на тренування, навчився ставити блоки, підніжки. Але зізнається, що йому ще важко віджиматися.
Інструктор, майстер спорту України Ангеліна Панасюк відзначає, що особливу увагу на дітей потрібно звертати у плані правильного виконання техніки, аби в подальшому це не призвело до негативних результатів. Тому тренери одразу виправляють їхні помилки і вказують на це.
Нагадаємо, соціально-спортивний проект «Від школярів до козаків» реалізовує Інформаційне агентство Волинські Новини спільно з Федерацією хортингу на Волині. Група школярів початкових класів долучилася до занять спортом, аби виховати у собі силу волі, здобути навики самозахисту та розвинутися фізично. Через два місяці найрезультативніші учні увійдуть в команду, яка захищатиме честь Волинської області на чемпіонаті України в Києві.

Над матеріалом працювали журналісти Вадим Панафідін та Павло Переведенець.

Довідково:

Хортинг – український національний вид бойових мистецтв, який поєднує в собі як ударно-кидкову техніку, техніку роботи в партері, переміщення, роботу руками, ногами в стійках і повний спектр кидкової бази, який може траплятися в усіх видах бойових мистецтв, спрямованих на кидкову техніку, починаючи від вільної боротьби, закінчуючи джиу-джитсу, дзюдо, бойовим самбо.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus