USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

«Двійників» серед постраждалих від негоди на Волині не буде?

16 Червня 2009 17:25
Заступник Міністра праці та соціальної політики України Олена Гаряча під час прес-конференції у Луцьку запевнила, що з кожним головою сільської ради у постраждалих районах Волині відбулась зустріч. Про це 16 червня повідомляє репортер «Волинських Новин».
За словами пані Гарячої, механізм допомоги постраждалим від негоди на Волині був напрацьований ще раніше, під час ліквідації наслідків повені на Західній Україні у 2008-му. Заступник міністра зазначила, що вони розробили пам’ятку для населення щодо особливостей отримання ними компенсаційних коштів від держави.
Так, якщо депутат місцевої ради складає акт про нанесені збитки, то з цим актом має бути ознайомлений сам постраждалий. Олена Гаряча розповіла, що робоча група зустрілася з усіма головами сільрад у постраждалих від негоди районах. Передбачається, що у сільських радах будуть вивішені списки постраждалих з вказаною сумою заподіяних їм збитків.
На гарячі телефонні лінії надходять різні дзвінки від жертв стихійного лиха. Заступник Міністра проінформувала, що у зборі інформації про постраждалих використовується програмне забезпечення, яке застосовується «щоб не було двійників». Так, оскільки передбачено відшкодування втраченого урожаю на приватних угіддях (50 гривень за сотку, але не більше ніж за 30 соток), то можуть бути випадки, коли людина у різних сільрадах має городи. Тому програмне забезпечення дозволяє уникати «подвійне» отримання такої грошової компенсації.
Наразі у державі розробляється кодекс цивільного захисту, – стверджує Олена Гаряча. У ньому має бути передбачений чіткий комплекс заходів і дій при виникненні різноманітних надзвичайних ситуацій та при їх ліквідації.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus