USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Повідомили, яка ситуація з ГРВІ та грипом на Волині

1 Листопада 2022 20:02
Упродовж минулого тижня, з 24 по 30 жовтня, на Волині на гострі респіраторні вірусні інфекції, в тому числі коронавірусну інфекцію, захворіли 2488 осіб проти 2617 за попередній тиждень, тобто зафіксовано зниження на 10%. Серед захворілих 56% становлять діти до 17 років.

Про це інформують у Волинському обласному центрі контролю та профілактики хвороб.

Інтенсивний показник захворюваності за цей період становить 244 на 100 тисяч населення, що на 56% нижче епідемічного порогу та відповідає низькому рівню інтенсивності епідемічного процесу.

На Волині за поточний тиждень проти грипу вакциновано 6 осіб, із них одна дитина.

За результатами епіднагляду, в Україні циркуляції вірусів грипу не зареєстровано. В області, крім коронавірусної інфекції, циркулюють аденовіруси, RS-віруси.

Читати ще: За тиждень на Волині на COVID-19 захворіли понад 400 людей, четверо померли

Найкраща профілактика грипу – вакцинація, наголошують у Волинському ОЦКПХ. Вакцина захищає від усіх актуальних штамів грипу, є безпечною й ефективною. Найкращий час для щеплення – на початку епідемічного сезону. Проте вакцинуватися можна впродовж усього епідсезону, і важливо враховувати, що ефективність вакцини настає через 14 днів.

Особливо важливою вакцинація є для представників груп ризику, оскільки вона значно збільшує шанси цих людей запобігти виникненню ускладнень та смертельним наслідкам хвороби.

Основні групи ризику:

– медичні працівники, які мають більший ризик захворіти на грип через особливості професії;

– вагітні, яким варто пам’ятати, що грип може мати серйозні наслідки під час вагітності; натомість вакцинація проти сезонного грипу безпечна на всіх етапах вагітності;

– особи, старші 65 років, оскільки імунітет із віком послаблюється і стає менш ефективним у боротьбі із грипом;

– люди з хронічними захворюваннями, у яких ризик ускладнень грипу значно підвищується.

Придбати вакцини можна в аптеках, а зробити щеплення – у закладі охорони здоров’я.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus