USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.50 39.90
  • PLN 9.65 9.85

Двоє волинян перевозили контрабандний бурштин у Польщу. Як їх покарали

6 Лютого 2024 21:42
Двоє волинян повезли до Польщі контрабандний бурштин. Обоє чоловіків напакували сонячного каміння під сидіння автомобілів, під запасне колесо й по боках багажного відділення. Контрабандний бурштин виявили польські митники. Водії машин запевняють, що погодилися перевезти каміння за винагороду. Але, мовляв, затарилися ним уже після того, як пройшли український контроль.

Волинські митники скерували цю справу до суду. Де тепер бурштин і як покарали його перевізників – йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

У одного волинянина польські митники знайшли в машині понад 36 кілограмів бурштину, в іншого – понад 29. Сталося це у різний час, але обидва запевняли, що сонячне каміння завантажили в автівки вже перед польським пунктом пропуску.

«Надав працівникам митних органів Республіки Польща пояснення, що їхав із сім’єю в Естонію на роботу. Дорогою хотів заїхати в Литву й залишити там бурштин. Вказаний бурштин він отримав від товариша, який попросив перевезти його в Литву, за що одержав 1000 доларів як винагороду», – зачитав на засіданні суддя Волинського апеляційного суду Василь Подолюк.

Читати ще: Польські митники виявили в автівці з України контрабандний бурштин на $200 тисяч

Чоловіки вже постали перед польським судом. У Луцьку на засідання не з’явилися. Мовляв, один хворіє, а інший працює далекобійником. Іноземні експерти оцінили вартість сонячного каміння в 327 407 польських злотих, що станом на 16 березня 2023 року становило понад два мільйони гривень. Як зазначили в суді, бурштин конфіскували в дохід Польщі.

Волинські митники теж хочуть покарати чоловіків за контрабанду. Але представник волинян-перевізників зауважує, що ті вже сплатили штраф у Польщі, а карати за одне й те ж порушення двічі не можна.

«Було подано вирок окружного суду Грубешова. У межах кримінального провадження закладено штраф у розмірі 25 тисяч злотих та конфіскацію бурштину», – наголосив захисник.

Тож скарги волинських митників не досягли успіху.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus