USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.62 39.90
  • PLN 9.75 9.90

Двоє волинських вибухотехніків отримали поранення, знешкоджуючи небезпечні «сюрпризи» російських окупантів

22 Грудня 2022 11:00
Двоє волинських вибухотехніків отримали поранення, виконуючи завдання на деокупованих територіях. Нині вони перебувають на лікуванні.

Про це в інтерв’ю Інформаційному агентству Волинські Новини розповів очільник Головного управління Національної поліції у Волинській області Юрій Крошко.

Як відомо, волинські поліцейські несуть службу і на території області, і за її межами, у тих регіонах, де нині тривають бойові дії, та на деокупованих територіях.

«Створено зведений батальйон Національної поліції «Захід», у який входять поліцейські із західних областей, а нині вже не тільки із західних, долучилося й кілька центральних. Усе командування й управління батальйоном здійснюють волиняни.

Волинські поліцейські брали участь в обороні Харкова, в деокупації Харківської області. Зараз перебувають на сході нашої держави, виконують завдання в гарячих точках.

Я повсякчас на зв’язку з ними, хоч він у них не завжди є, не всюди є змога розгорнути старлінк. Але повідомлення від хлопців, що живі й здорові, щодня чекаємо.

Читати ще: «Були готові навіть до бойових дій». Головний поліцейський Волині Юрій Крошко – про роботу поліції в умовах війни. ІНТЕРВ’Ю

Крім того, волиняни працювали в Херсоні, коли він був окупований. Зараз працюють уже в деокупованому місті: це і спецпризначенці, і вибухотехніки, і криміналісти слідчого управління.

Спецпризначенці працюють у межах так званих стабілізаційних заходів спільно з іншими правоохоронними органами. Адже є колаборанти, зрадники і подібні, їх теж треба виявляти й позбуватися.

Найперше завдання вибухотехніків – знешкодити вибухові речовини й небезпечні пристрої, яких на тих територіях дуже багато. Наші вибухотехніки, на жаль, постраждали – маємо двох поранених. На щастя, вони живі, але зараз перебувають на лікуванні.

Серед їхніх колег по всій Україні є й загиблі. Отака ціна професійного досвіду. Мусимо констатувати, що в їхній роботі тепер не завжди актуальні ті інструкції, які були до війни. Можливо, росіяни не бачили пралок, але от зброю й вибухівку таки розвивають і мають її на озброєнні», – розповів Юрій Крошко.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus