USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Двигун «ракети майбутнього» Ілона Маска вибухнув під час випробувань

9 Листопада 2017 09:46
5 листопада в американському Техасі на одному з об'єктів компанії Ілона Маска SpaceX під час так званого «кваліфікаційного тесту» ракети Falcon 9 стався вибух двигуна нового покоління Merlin.

Внаслідок вибуху ніхто не постраждав, пише 24 канал з посиланням на The Washington Post.

Наразі компанія Ілона Маска проводить розслідування щодо інциденту та намагається з’ясувати, що все ж таки трапилося з її обладнанням.

За словами речника SpaceX, вибухнув двигун, який ще не випробували на ракеті. Крім цього, компанія вирішила призупинити випробування двигунів цього типу до тих пір, поки не буде встановлено причини вибуху.

Видання також нагадує, що вже не вперше вибухають Falcon 9: подібне траплялося в 2015 році, за кілька хвилин після запуску ракети, та в 2016-му під час приземлення через порушення в системі подачі гелію верхнього ступеня ракети.

Найближчий запуск Falcon 9 заплановано на наступний тиждень.

Нагадаємо, в листопаді 2017 року має також відбутися запуск надважкої ракети-носія Falcon Heavy, яка повинна вивести в космос корабель Dragon 2 (Crew Dragon). Саме цей корабель, як планує Space X, доправить на Марс перших туристів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 9 Листопада 2017 11:30
"Саме цей корабель, як планує Space X, доправить на Марс перших туристів". Щось чуйка підказує, що туристи далі стратосфери Землі не полетять

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus