USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Лучани розбили половину встановлених LED-ламп, - директор ЖКП

7 Червня 2017 13:06
Розбиті LED-лампи, несплата за спожиту електроенергію та самовільні переробки водопроводу у квартирах: проблеми, з якими стикається ЖКП №7 через недбальство мешканців багатоквартирних будинків озвучив директор підприємства.

Про це йшлося під час засідання виконавчого комітету Луцької міської ради 7 червня.

Як повідомив директор ЖКП №7 Микола Гарбарчук, звітуючи про роботу підприємства, ЖКП обслуговує 307,5 тисячі метрів квадратних, прибудинкову територію загальною площею 246,9 тисяч метрів квадратних, територію міста від вулиці Тещин язик, частину проспекту Волі, Київський майдан, мікрорайон Балка, мікрорайон проспекту Відродження та вулицю Ветеранів. Підприємство прибуткове, отримало за результатами 2016 року 191 тисячі гривень прибутку. З його слів, 34% доходів підприємства сплатили до бюджетів і фондів різних рівнів. За період 2009-2016 років, коли об’єднали ЖКП №6 та №7, мешканці споживали 4,877 мільйона кіловат електроенергії, сплативши лише 3,439 мільйона гривень. Понад півмільйона гривень підприємство сплатило зі своїх оборотних коштів за спожиту, але не оплачену мешканцями електроенергію. Як результат дій з енергозбереження, у 2017 році мешканці спожили 246 тисяч кіловат за 5 місяців. Питома вага становила 0,4 кіловата на метр квадратний раніше, а цьогоріч – 0,16 кіловата.

За станом на 1 травня підприємство не отримало 1,1 мільйона гривень відшкодування пільг та субсидій.

Микола Гарбарчук зауважив, що підприємство розпочало роботу зі встановлення LED-ламп, але половину встановлених ламп вже знищили мешканці. Це, мовляв, свідчить про ставлення людей до житлового фонду. Лампи передусім встановлюють на перших поверхах будинків, що дозволяло зекономити у 3-4 рази споживання електроенергії для освітлення під’їздів. Також встановили 662 індивідуальні лічильники обліку електроенергії, 556 з них – за кошти підприємства. Ціна одного лічильника становить до 500 гривень. Як результат, знизилося споживання електроенергії, що дозволяє ЖКП існувати у ситуації, коли не виплачують компенсацію за пільги та субсидії.

Звернув увагу директор ЖКП №7 також на проблеми з мережами у будинках. Так, багато «умільців» переробляють водопровід та каналізацію у квартирах, а коли вони виходять з ладу, неможливо визначити витоки води. Так, мешканці навіть замуровують міжповерхові перегородки та стояки.

На запитання члена виконкому Ігоря Алєксєєва про те, який обсяг має бюджет підприємства та витрати на виплату заробітної плати, Микола Гарбарчук повідомив, що підприємство мало 10 мільйонів гривень доходів минулого року, приблизно 50% становили витрати на зарплату понад сотні працівників підприємства.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Українці Показати IP 7 Червня 2017 15:45
Ми пишаємось тим, що є європцями. :)
! до Українці Показати IP 7 Червня 2017 17:03
Все з часом, і директори ЖЕКІВ перестануть красти і списувати на бій, усушку, утряску, миші зїли, да і люди, коли прибудинкові території облаштують за рахунок осбб, тобто за свій рахунок, - то почнуть берегти своє. Все з часом, і особливо йорнічати не потрібно, - Мойсей народ теж сорок років по пустелі водив ...
Боцман до Українці Показати IP 7 Червня 2017 17:04
Головне що б не скрєпанутими, а все інше переборемо!
Sieger до Боцман Показати IP 7 Червня 2017 19:11
Вже "доборолись до самого краю", як казав Тарас Шевченко, може хватить "здобувати" ? Може треба нарешті, окрім майданів, ще щось зробити в цій країні?
Українці Показати IP 7 Червня 2017 15:49
*європейцями
Ігор луцький Показати IP 7 Червня 2017 19:42
В 2016 році здихались цього прекрасного ЖКП№7,яке роками нічого не робило.Створили ОСББ.Більшість жильців задоволені.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus