USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Подвійні стандарти луцьких ЖКП: як один будинок розділився на два «табори»

22 Березня 2016 18:45
Мешканці багатоповерхівки на вулиці Московській, 50в, що у Луцьку, розділилися в прагненнях, хто буде надалі обслуговувати їхній будинок. Більше того, частина жителів звинувачують працівників ЖКП № 7 у лобіюванні власних інтересів. А також нарікають, що ремонт роблять лише у під’їзді, де живе бухгалтер-комунальник та її колеги, мовляв, решта мешканців отримує лише відмовки.

У редакцію Інформаційного агентства Волинські Новини звернулися мешканці «будинку розбрату» зі скаргою та проханням висвітлити ситуацію, що склалася.

Зауважимо, що будинок звели 1982-го року з двома під’їздами, а через років з десять добудували другу частину й ще три під’їзди.

ЗБОРИ МЕШКАНЦІВ ТРЬОХ ПІД’ЇЗДІВ ВИДАЮТЬ ЗА ЗАГАЛЬНІ ЗБОРИ

Так, мешканка третього під’їзду пані Марія інформувала, що жителі «нових» під’їздів уже провели збори та вирішили, що не будуть створювати ОСББ, а продовжать договір з ЖЕКом, мовляв, там професіонали, й не хочуть справу доручати дилетантам. Втім, вона додала, що мешканців першого і другого під’їздів на збори не запрошували.

«Якщо когось не влаштовує ЖКП, то їхні проблеми. Послухайте думку людей, а то пришлють якусь вчительку чи дядю, які нічого тут не знають і ні в чому не розбираються, то вони нам нахазяйнують. На даний момент ми зібрали 34 підписи, в будинку мешкає 65 осіб, у наших трьох під’їздах 35 сімей і в їхніх двох 30. Відповідно, більшість проти створення ОСББ. Ми хочемо, щоб нас обслуговував ЖКП, це вирішили під час зборів, на яких були мешканці трьох під’їздів. Якщо інші хочуть – хай приєднуються чи роблять свої збори», - розповідає пані Марія.

Зауважимо, що законодавці заборонили ЖКП брати кошти з першого липня за утримання будинку. Відповідно, мають відбутися загальні збори мешканців, щоб ті вирішили, чи надалі створювати ОСББ, чи підписувати контракт із комунальниками.

ЗАГАЛЬНІ ЗБОРИ НЕ ТАКІ ВЖЕ Й ЗАГАЛЬНІ

Мешканка першого під’їзду Лариса Михайлівна здивована словами сусідки та переконує, що ніяких загальних зборів не було, й про відмову від створення ОСББ вперше чує. Жінка обурена, адже незадоволена роботою комунальників і не хоче, щоб вони у майбутньому обслуговувати будинок.

«Я вперше чую, що відбувалися якісь збори в будинку. Я думаю, що потрібно створювати ОСББ, щоб у нас було гарніше, чистіше, й ми знали, куди йдуть кошти, бо жеки не виконують належно свої функції. У нас якось так склалося, що одну частину будинку постійно ремонтують, а іншу ні. Не розумію чому так відбувається, можливо тому, що там живуть працівники ЖКП. А ми ж платимо гроші однаково», - обурюється Лариса Михайлівна.
ВИБІРКОВЕ ОБСЛУГОВУВАННЯ ТА БЕЗГОСПОДАРНІСТЬ ЖКП

Мешканець другого під’їзду Дмитро повністю підтримав сусідку у прагненні створити ОСББ.

«Ми виключно хочемо ОСББ, адже багато років звертаємося в ЖКП № 7 зі своми проблемами й отримуємо лише відписки. Коли пішли вперше туди, то директор сказав, щоб ми чекали 5 років черги. Пройшов цей час, а директор знову каже, що немає грошей і щоб ми давали їм гроші на ремонт.

Зауважу, що в цей будинок мій дідусь вселився у 1982-му році, у 1984-му році тут востаннє фарбували й відтоді більше нічого не робили. Більше того, за наш рахунок ЖКП приписує собі заслуги. От, ми говорили, що двері в під’їзд гнилі та на ладан дихають, але ніхто нічого не робив. Я взяв свої двері й з їхніми працівниками ми ці двері встановили, а потім вони відзвітували, що вставили у наш під’їзд нові двері. А двері то старі, з моєї кімнати. Також і в під’їзді я купив фарбу та сам пофарбував, щоб дірок не було видно. Натомість у сусідніх під’їздах навіть сходи пофарбовані – так їх старанно обслуговують», - бідкається пан Дмитро.

Також він розповів, що за створення ОСББ вже зібрали підписи із 30 квартир і з інших трьох «ворогуючих» під’їздів є мешканці, які проти подальшого обслуговування жеком.
Про те, що частину будинку обслуговують краще ніж іншу - видно зі світлин. Зауважимо, що біля під’їздів, де живуть працівники підприємства, є відмостка фундаменту, а з іншої сторони немає. Також з однієї сторони будинку у підвалах на вікнах стоїть скло, а в другій половині будинку забити фанерою чи замуровані.

Зінаїда Василівна, жителька першого під’їзду, теж нарікає, що в її під’їзді нічого не ремонтували уже давним-давно.

«У нас ні разу нічого не міняли, як скло билося, то ми самі його вставляли. Я тут живу вже 20 років. І бачу, як в під’їзді, де живе бухгалтер із ЖКП, постійно роблять благоустрій та ремонт, а нам все говорять «чекайте». А минулого місяця геть обнагліли, та кажуть, щоб ми склалися по тисячі гривень, й тоді буде ремонт. А де ж ці кошти взяти, як живуть, у більшості, пенсіонери. Ми подумали й запропонували купити фарбу та інші необхідні матеріали, а вони, щоб виконали роботи. Втім, із ЖКП на це не погодилися й вимагали гроші.

Лише на папірцях звітів у них все зроблено, а в дійсності нічого. ЖЕКу тут нічого робити, вони вже показали за 30 років, як господарюють. Бо крали й хочуть далі красти гроші. Ми тільки за ОСББ», - каже Зінаїда Василівна.

ЖКП НЕ ВТРУЧАЄТЬСЯ У РІШЕННЯ МЕШКАНЦІВ?!

Із приводу вже проведених зборів й інформації про те, що їх провели комунальники, директор ЖКП №7 Микола Гарбарчук заперечує. Натомість він запевняє, що з його вказівки збори не проводили, а працівники ЖКП долучилися до цього процесу не в робочий час.

«Шановний пане журналіст, ви розумієте термін ОСББ? Це не ваше, ні моє право вирішувати, що далі робити людям. Це моя позиція! Вони мають вирішити більшістю, як хочуть обслуговувати свій будинок. Також зверніть увагу, що я, як мешканець будинку, маю право бути в будь-якій ініціативній групі. Тому ніхто не повинен туди «лізти», ні ви, ні я. А те, що працівник ЖКП проживає у цьому будинку, то має право бути на зборах. Ми маємо право запропонувати людям укласти з нами договір, але право власників вирішувати. Мені дуже не подобається, коли журналісти займають однобоку позицію, говорю вам це як голова організації роботодавців Волинської області. Я маю багато фактів, коли людей обдурюють, але про це журналісти не пишуть. Щодо мого працівника, то він, коли барв участь у зборах, робив це у не робочий час», - сказав директор ЖКП №7 Микола Гарбарчук.

ЧИТАТИ ЩЕ: КЕРІВНИК ЖКП №7 КАЖЕ, ЩО ЛУЧАНИ ВКРАЛИ У ПІДПРИЄМСТВА ПОНАД ПІВМІЛЬЙОНА

Втім, чи він має лист із підписами більше 50% мешканців за обслуговування їхнього будинку ЖЕКом – не відповів.

До слова, загальні збори мешканців будинку відбудуться завтра, 23-го березня, де й приймуть остаточне рішення про створення ОСББ чи продовження співпраці із жеком. А для того, аби вони були не вибірковими, то запросили долучитися усіх мешканців та повідомили про ситуацію Луцьку міську раду.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
ху Показати IP 22 Березня 2016 19:29
Последний ремонт здесь был при коммунистах,Карл!
800 Показати IP 22 Березня 2016 20:11
Збори повинні були проведені відповідно до Положення про загальні збори громадян за місцем проживання в Україні http://zakon3.rada.gov.ua/laws/show/3748-12
Лучани Показати IP 22 Березня 2016 20:57
Правильный вчинок: вирішили, що не будуть створювати ОСББ, а продовжать договір з ЖЕКом, там професіонали, й не хочуть справу доручати дилетантам. ЖКП-діевий конгломерат. МЖК- діевий конгломерат. ОСББ- це іграшка влади. Це гра людьми, котрі ще не зрозуміли, що їх дурять.
Анонім Показати IP 22 Березня 2016 21:03
Підписувати договори утримання треба з тільки комунальниками. Тут нічого не правовового нема. Вони мають надійну базу обслуговування. Йде час і ми вже бачимо переваги ЖКП і МЖК. Зних можна спитати і вони конкретно допоможуть.
Міра до Анонім Показати IP 23 Березня 2016 08:24
ЖКП конкретно "допоможе":за ваші гроші,а не за ті,що ви платите на утримання будинку.У будинку на Відродження (одразу за ЕКСПРЕСОМ 5-поверховий)-ОСББ там всі вікна в підіздах поміняли на енергозберігаючі,поремонтовані входи у кожен під''ізд, під будинком чистота і порядок.Мешканці з Московськоі можуть прийти і подивитись -це зовсім близько.Мабуть багато хто з цього будинку заходять у ЕКСПРЕС за покупками.
Анонім до Міра Показати IP 23 Березня 2016 14:25
Це ж за гроші жильців. Як Ви написали "ваші". Найдіть хоч одну різницю.
Міра до Анонім Показати IP 11 Квітня 2016 07:52
Різниця в тому що в ЖЕК ви платите за утримання будинку та прибудинкової території,але ніхто нічого не робить,а ОСББ за ті ж гроші -зробили дуже багато
до Аноніма-працівник до Анонім Показати IP 23 Березня 2016 08:45
Якщо з них можна спитати,то чому такі страшні під"ізди,чому лампочок немає,чому дахи протікають,бо вже більше 20 років ЖКП в під"іздах нічого не робить,хоч ми справно платимо за утримання будинку і прибудинковоі територіі
Іван Показати IP 22 Березня 2016 22:09
Люди ви подивіться до чого вони там на керували. Ваші жеки. Я жив у будинку де обслуговувало МЖК. Лампочки вкручували самі, красили підїзд теж, плату на ліфті вкрали мусили скідуватись та купляти. Кришу перекривали - єврорубероїд купляли самі а МЖК надало тільки робітників. У підвалі плаває *авно. Нікому нідочого немає діла. В нас ОСББ я задоволений .
До Аноніма Показати IP 22 Березня 2016 22:09
Що конкретно то конкретно, нічого не скажеш
манька Показати IP 22 Березня 2016 22:29
два останніх дописувачі - одна і та сама ж особа - працівник жеку, який ніколи і нічого не робив...
Лучанин Показати IP 22 Березня 2016 23:30
Хех це ще вам сладко живеться....Ви загляньте що робиться на 40 та загалом по місту!
Іван Показати IP 23 Березня 2016 08:31
Я після прожитих за там тамом 9 років у панельці яку обслуговує МЖК - натішився. Зараз голова ОСББ, тяжко но є результати.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus