USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Директор волинської школи написав книгу про монастир

4 Липня 2015 09:00
Директор школи села Бузаки, що в Камінь-Каширському районі, написав книгу про історію Свято-Стрітенського Михнівського жіночого монастиря. Книга отримала назву «Два монастирі одного села» та присвячена розвитку чернечого життя у Михнівці від заснування поліської святині до сьогодення.

Майже на 70 сторінках праці її автор, Володимир Хмелик, поставив за мету створити цілісну картину виникнення, діяльності та занепаду Свято-Стрітенського Михнівського чоловічого монастиря і відродження на тому ж місці жіночого.


«Якось раніше почув, що у Михнівці діяв монастир, зацікавився та почав збирати інформацію, яка згодом перетворилася на курсову роботу, потім – у дипломну і, власне, у книгу», - говорить Володимир.

У книзі узагальнені матеріали про діяльність місцевої іконописної школи. Хронологічні рамки роботи охоплюють період від першої писемної згадки (1635 рік) до сьогодення.

Результати дослідження можуть використовувати для вивчення історії Волині студенти та учні шкіл, краєзнавці та історики для детальнішого з’ясування історичних процесів на Волині, вчителі шкіл під час викладання теми «Історія рідного краю», - переконаний автор.

Книга існує в електронному варіанті та доступна в інтернеті. З дозволу автора завантажити її можливо за посиланням: «Два монастирі одного села»
Сучасний вигляд монастиря
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Християнин Показати IP 4 Липня 2015 11:59
Читав ..., фігня на московсько-православному маслі!
Християнин Показати IP 4 Липня 2015 12:02
Смішно, директор написав Книгу, аж на 60 ст., - скачаної з інтернету інформації!
не християнин до Християнин Показати IP 11 Липня 2015 12:51
Скільки у нас пам'яток, про які ми майже нічого не знаємо. Директору респект, що взявся досліджувати. Без минулого нема майбутнього
Лучанин Показати IP 4 Липня 2015 13:32
Дуже дивно звучить заголовок. В директора школи так багато вільного часу? Він же не служитель монастиря, тим паче жіночого. Збирати інформацію та написати книгу він звичайно міг. Але для чого ж вказувати що він директор школи? Дуже серйозні проблеми з логікою в нас останнім часом, панове, дуже серйозні.
Штефан, Луцьк Показати IP 4 Липня 2015 14:33
Звичайно, два монастирі і обидвоє Московського Патріархату. Без сумніву. Інших на червоному Поліссі не буває. Як і Храмів. Диво, чи не правда?
Анонім до Штефан, Луцьк Показати IP 11 Липня 2015 12:53
що поробиш, така вже в нас історія. Київський патріархат ще досить молодий. Слава Богу, що вірян у ньому зараз найбільше, хоча парафій і досі переважна більшасть належить московським попам
Анонім Показати IP 5 Липня 2015 09:14
Яка різниця, якого патріархату монастир, і хто за професією автор, оглашенні? Хто в храм з чистою душею ходить дійсно до Бога - поганого не робить, не зважаючи, який храм - церква, синагога чи костел. Ви ж вже давно Бога продали і долару молитеся. А щодо того, хто автор - а що доброго і корисного Ви зробили.
Анонім до Анонім Показати IP 5 Липня 2015 18:22
а пан директор бабоси з батькiв отмиває, нащо йому тепер на долари молитись? - їсти є що навiть бiльше, себе та дiтей своїх пристроїть та ще й правнукам вистачить, звичайно тепер можна i книгу про Боженьку написати та й подякувати в щирiй молитвi. Але цiкаво за що вiн дякує? Невже за вмiння дурити, лицемiрити i викачувати грошi?
анонім Показати IP 26 Липня 2015 15:37
Заздрість-гниль для костей!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus