USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Директора ковельського ветсанзаводу, який спричинив екологічне лихо, відпустили під заставу

7 Травня 2020 22:19
Суд відпустив колишнього директора ветсанзаводу Вадима Сухоноса під заставу в один мільйон гривень, але прокурори наполягатимуть на поверненні його під варту.

Про це пише КовельМедіа.

Ковельська місцева прокуратура оскаржить рішення Ковельського міськрайонного суду про обрання директору Ковельської філії державного підприємства “Укрветсанзавод” запобіжного заходу у вигляді нічного домашнього арешту, повідомляє пресслужба прокуратури Волинської області.

Нагадаємо, три роки він перебував у розшуку. Ще у квітні 2017 року йому повідомлено про підозру у зловживанні службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки, та забрудненні земель відходами внаслідок порушення спеціальних правил, що створило небезпеку для довкілля (кримінальні правопорушення, передбачені ч.2 ст. 364 та ч.1 ст. 239 КК України).

Читайте також: Ковельський ветсанзавод – живі люди проти мертвих тварин

Слідство встановило, що керівник підприємства, зловживаючи своїм службовим становищем та порушуючи низку норм чинного законодавства, аби уникнути витрат на переробку відходів, забезпечив розміщення й захоронення загиблих тварин і відходів від переробки сировини тваринного походження на земельній ділянці площею понад 3 га у Ковелі.

У такий спосіб посадовець спричинив забруднення земель відходами, створив небезпеку для довкілля, а також заподіяв йому шкоду на суму більш ніж 1 млн. грн.

29 квітня підозрюваного затримано в Київській області. Він доправлений на Волинь і взятий під варту.

Проте 06 травня суд 2020 року ухвалив обрати чоловікові, який роками переховувався від правоохоронців і не має постійного місця проживання в Ковелі, окрім орендованого за день до судового засідання помешкання, запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту навіть без застосування електронного засобу контролю.

Оскаржуючи таке рішення, прокурори наполягатимуть на взятті посадовця під варту.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
хех Показати IP 8 Травня 2020 09:40
хто б сумнівався. це якби яку пляшку в магазині вкрав то б посадили 100% а за екологічне лихо на домашній арешт. і ще ж приховувався ледь знайшли і знову відпустили. от правосуддя справедливе
Сергій Показати IP 9 Травня 2020 07:32
Цікаво, чому ви не називаєте ім'я судді, що відпустило цього у**бка.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus