USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Дитячий табір на Світязі повернули державі

14 Травня 2015 18:15
Прокуратура області домоглася повернення дитячого оздоровчого табору «Салют» на Світязі у державну власність.

Нагадаємо, ще у грудні 2012 року прокуратура встановила, що цей табір із 1982 року перебував на балансі «Нововолинської бавовнопрядильної державної фабрики».

Однак, коли розпочався процес корпоратизації фабрики, а її перетворили у Відкрите акціонерне товариство «Нововолинська бавовнопрядильна фабрика «Нотекс», майно дитячого табору «Салют» товариству «Нотекс» не передавалося і не увійшло до статутного капіталу цього товариства.

Проте, у 2001 році рішенням виконкому Світязької сільської ради було безпідставно оформлено право власності на майно табору за товариством, а в 2002 році ВАТ «Нотекс» незаконно внесло цілісний майновий комплекс дитячого табору вартістю понад 2,5 мільйона гривень (згідно акту оцінки від 20 жовтня 2003 року, нині вартість майна із врахуванням індексації є більшою) до статутного фонду закритого акціонерного товариства «Салют».

Аби повернути табір державі, прокурор міста Нововолинська звернувся з позовом до Господарського суду Волинської області, однак суд у задоволенні цього позову відмовив.

Не погодившись із таким рішенням суду, прокуратура оскаржила його в апеляційному порядку. Рішенням Рівненського апеляційного господарського суду рішення суду першої інстанції скасовано, а позов прокурора міста Нововолинська повністю задовольнили: рішення виконкому визнали незаконним, державну реєстрацію свідоцтва на право власності – недійсною, а майно табору витребували із чужого незаконного володіння й повернули державі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Штефан, Луцьк Показати IP 14 Травня 2015 18:51
Давня справа. Проте, чому немає імен "винуватців торжества"? Прокуратура Волині їх "відмазала"? Які люди там фігурують! Пане Чепіжак, Волинь таки повинна знати своїх героїв.
Ая Показати IP 14 Травня 2015 21:17
Радію читаючи такі вісті. Вже давно настав час повертати Народу України його надбання. Героям Слава!
До Волинської влади Показати IP 15 Травня 2015 09:17
Це був найкраший табір на Світязі на початку 90-х. Там оздоровлювалися мої діти. Нові цегляні будівлі з душовими та санітарно-побутовими приміщеннями, не те, що Супутник чи Чайка з їх вигрібними ямами. Декілька років тому, відпочиваючи на Світязі спеціально відвідав цю зону. Кругом запустіння. Поодинокі відпочиваючі, які за орендну плату готують собі їжу на електричних плитах. Новина про повернення радує. Та чи не потрапить ця земля знову у приватні руки? Адже тут можна створити Волинський Артек і оздоровлювати пільгові категорії дітей і дорослих.
123 Показати IP 15 Травня 2015 10:09
Нарешті табір був бомба....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus