USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

Літній сезон на Світязі годує волинян рік: пончики, риба, оренда

12 Серпня 2014 12:42
На озері Світязь на Волині цього року багато туристів зі сходу. Дехто приїхав відпочити, дехто переселився сюди з дітьми на період проведення АТО на Донбасі, - інформує Газета.

"Думали, що цього року на заробітки не доведеться скаржитися, а номери будуть заброньовані по вересень, бо в анексований Крим ніхто не їде, але не так сталося, як гадалося, - розказує Олександр Романович з міста Шацьк на Волині, який має міні-готель на Світязі. – Частину туристів втратили через холодний і дощовий червень. Не приїхали білоруси, які щороку у нас відпочивали. Зате маємо туристів з усієї України. Світязь замінив людям море. Ще стільки відпочивальників зі сходу не пам'ятаю. Вони ж раніше до нас їхати боялися, обзивали бандерівцями. А тепер дехто залишитися збирається, хати собі придивляються".

Кімнату у місцевих можна орендувати за 50-80 гривень з людини.

"Дехто з місцевих навіть переселяється жити у тимчасівку, а в будинок заселяє туристів. Літній сезон годує волинян рік, - говорить Олександр Романович. - Якщо віддають кімнату дуже дешево – тобто 40-50 гривень з людини, то більш за все усі зручності надворі. Митися доведеться під літнім душем. На базах і в санаторіях номер від 250 гривень за добу. Харчування можна замовити за окрему плату".

Зі слів Олександра, розваг вистачає. Можна поїхати на екскурсію або взяти в оренду катамаран чи човен. Можна порибалити або просто засмагати на пляжі. На кожній базі є більярд і настільний теніс.

Доїхати на Світязь можна з Луцька або Ковеля за 60 і 40 гривень відповідно.

На Світязі добре заробляють на оренді, пончиках та рибі. Про це розповів турист Ігор Назарук.

"Відпочиваю тут не перший рік, - каже Ігор. – Таких цін, як цього літа, я не пригадую. Пончики – від 4 гривень. Деякі сім’ї на пончиках з сиром, вишнями і згущеним молоком заробляють по 400 гривень за день. Продають на пляжі. Маленька таранька по 50 гривень, трохи більша – по 120. Навіть на пиві намагаються заробити. У супермаркетах по 6-7 гривень за пляшку, а на Світязі біля пляжу його перепродують по 10-12. На пляшці горілки наварюють 8-10 гривень. Краще разом із номером замовляти триразове харчування за 100 гривен. Так будете нормально харчуватися, ще й зекономите".

Інформаційне агентство Волинські Новини розповідало про особливість відпочинку на озері Світязь. На Світязь їдуть туристи, щоб підлікувати серцево-судинну та нервову системи. Вода в озері – насичена гліцерином та сріблом, і має цілющий ефект: промиті водою із гліцерином та сріблом рани дуже швидко загоюються. Згідно з розповідями місцевих мешканців, колись воду із Світязя навіть возили у Польщу, щоб тамтешні красуні могли приймати косметичні ванни.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
коля Показати IP 12 Серпня 2014 12:49
податки? нє, не чули
мінфін Показати IP 12 Серпня 2014 13:55
А податки платять?! А потім кажуть, що грошей у держави немає? За кордоном ніде такого немає, щоб людей обдирали як липку і ще і податків не сплачували! Яка Єуропа - колгосп задріпаний за вами плаче!!!
Степан Показати IP 12 Серпня 2014 14:03
Качан кукурудзи - 10грн всього. А потім дивуються,чому полішуків не люблять.
Еколог Показати IP 12 Серпня 2014 14:12
Ціни захмарні, а культура спілкування з відпочивальниками - жах, невихованість і наглість!!!
Олег Показати IP 12 Серпня 2014 14:13
Блокпост при в"їзді в Шацький район - найбільша тупість в поєднанні з наглістю яка мені запамяталась.
Анонім Показати IP 12 Серпня 2014 14:44
Тільки негативні відгуки.Напевно, не дуже добре там відпочивати.А я думав їхати...
турист до Анонім Показати IP 12 Серпня 2014 14:49
Краще у Болгарію поїхати і сервіс краще і ціни нижчі, ніж у те болото про яке ні місцева влада ні держава не дбають!!!!!!
Руслана Показати IP 12 Серпня 2014 15:32
Примітивно написано!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! фууууууууууууууууууу
Анонім Показати IP 12 Серпня 2014 15:50
Раз відпочивала і більше не хочу. Сервісу нема, все дуже дорого, від пончиків ізжога, село воно і в Африці село,краще дійсно поїхати в Болгарію набагато дешевше
Ольга Показати IP 12 Серпня 2014 21:08
Збирають ті гроші при в'їзді в Шацьк, куди вони йдуть, ніякої квитанції. Краще б Світязь почистили, а то скоро все заросте очеретом. Дно і так вже замуляне, неможливо йти ноги грузнуть.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus