USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Диверсант хотів підірвати об’єкт «Харківводоканалу»: без води могли залишитись два міста

13 Червня 2019 17:39
Працівники СБУ затримали диверсанта, який хотів підірвати місткість із хлором на об’єкті Харківського водоканалу. Його «взяли» в момент закладання вибухівки.

Якби чоловіка вчасно не зупинили – весь Харків міг залишитись без води. Водопостачання також би зупинилось у місті Лозова, повідомляє 24 канал.

Житель регіону хотів підірвати вибуховий пристрій на території комплексу водопідготовки «Дніпро» – об’єкті «Харківводоканалу» – у селищі Краснопавлівка.

Зі слів затриманого, у лютому 2019 року він був завербований співробітниками ФСБ РФ у російському Бєлгороді та здійснив цей злочин за їх завданням.

Диверсант заклав вибухівку у безпосередній близькості до місткості із хлором, яка технологічно задіяна в системі очищення води та, у разі пошкодження, відновленню не підлягає. За попередніми даними, потужність вибухівки еквівалентна двом кілограмам тротилу, – мовиться у повідомленні.

Зловмиснику оголосили підозру про скоєння злочину, передбаченого статтею Кримінального кодексу «Диверсія». Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від восьми до п’ятнадцяти років. Наразі вирішується питання про обрання запобіжного заходу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Тор Показати IP 13 Червня 2019 18:59
СБУшний фейк. А де було СБУ коли українські генерали розікрали артсклади по всій Україні, і прикриваючи свій злочин підривали ті ж склади. До речі держава відбудувала зруйновані генералами будинки людей?
Корiнний лучанин Показати IP 13 Червня 2019 20:09
Украiнськi народнi казаки(продовження)
Не ліпіть "горбатого Показати IP 13 Червня 2019 21:23
Та він же ж вдягнений ,просто, як справжній диверсант..й поряд із закритими мордяками ще більш схожі на диверсантів...розплодилося диверсантів у рябокозюльчатому шматті на шиї в народу...
К.лучанин Показати IP 13 Червня 2019 22:37
Етап фейкових замінувань завершився і почався другий етап реальних замінувань. Цього слід було чекати і СБУшники добре спрацювали. Подібні обєкти охороняються. Тепер щось подібне може виникнути в інших містах.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus