USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

«Джуліану Томасу та друзям» запам’яталися замок, готелі і бари Луцька

14 Жовтня 2008 10:18
Вчора, 13 жовтня, у ЦКіД ВНУ імені Лесі Українки відбувся концерт британського джаз-колективу «Джуліан Томас та друзі». Опісля виступу музиканти провели прес-конференцію. Один із учасників гурту – соліст Джуліан Томас – зізнався, що колектив не вперше відвідує Луцьк, побував у замку, усіх готелях та багатьох барах міста. Про це інформує репортер «Волинських Новин».
 
На концерт гурту «Джуліан Томас та друзі» зібрався неповний актовий зал Центру культури та відпочинку Волинського національного. Проте справжні шанувальники джазу жваво вітали та аплодували музикантам. Присутні були не тільки представники старшого покоління, а й молодь. Соліст, автор слів та текстів Джуліан Томас під час концерту розбавляв пісні коротенькими історіями. В одній із них він розповів, що йому дуже сподобався Луцьк та мешканці міста. Також Джуліан Томас поділився приємною новиною – саме в день виступу в Луцьку вийшов у світ диск «Здіймаючи хвилі».
 
Свої враження від концерту висловив ректор Волинського національного університету Ігор Коцан. «Я вперше на концерті цього джазового колективу, вперше прочитав пісні в оригіналі, які були перекладені українською студентами нашого університету», – розповів він. «Приємно, що всі перекладені слова практично відповідають оригіналу та підходять не тільки англійським мотивам, а й українському менталітету», – додав пан Коцан.
 
Опісля виступу джазовий колектив провів прес-конференцію. Відповідаючи на запитання, що раніше він чув про Україну до того, як побував тут (адже в альбомі є пісня, присвячена нашій державі), Джуліан Томас розповів, що практично нічого. Його колега Стів Наттер додав: чув про Чорнобиль.
 
Ділячись враженнями про обласний центр Волині, музиканти розповіли, що відвідали багато місць. Серед них – Верхній замок, галерею мистецтв у ньому, ляльковий театр, драмтеатр імені Тараса Шевченка. Також виконавці зізналися, що побували у всіх луцьких готелях та багатьох барах.
 
Довідково:
 
Пісня «Україна» із альбому «Здіймаючи хвилі»
 
Одного дня...я перетнув кордон цей.
Відкрив незбитий шлях, почув
«О, ні, не йди. Ну що ти там забув?
Це – тільки для невдах».
 
Це щось в мені, ніхто мене не змусив.
Я сам ішов туди й не знав,
Що там усе не так як думав я.
У соромі я голову схиляю...
Україно, любове моя.
 
За роком рік, знов літо за зимою.
Руками серце обійми.
Ти плачеш.
Очі, посмішки і біль...
У соромі я голову схилив.
Україно, любове моя.
 (Переклад Хаджиоглової Олени)
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Ольга Показати IP 14 Жовтня 2008 14:56
Як це, що на такий колектив не було повного залу? Я наприклад - вперше чула про концерт. А десь була реклама взагалі?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus