USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Е-квиток: у луцькому транспорті систематично ловитимуть «зайців». Який штраф передбачений

2 Грудня 2020 13:52
У Луцьку влаштували черговий рейд у громадському транспорті міста. Перевіряли, чи всі пасажири одягнені у маски, мають оплачений проїзд електронним засобом і чи водії дотримуються вказівок щодо перевезення лише на сидячих місцях.

У середу, 2 грудня, контролери від десятьох перевізників інспектували транспорт на трьох центральних зупинках: поблизу готелю «Україна», біля ЦУМу та на проспекті Волі, навпроти магазину «Перлина», пише ВолиньPost.

Кожен із контролерів мав «закріплений» за собою маршрут, де перевіряв пасажирів, у цьому їм допомагали представники муніципальної варти міста.

Контролерка Олена Брилюк каже, що із правоохоронцями проводити такі заходи набагато ефективніше, адже пасажири інакше реагують на людей у формі.
«Перевіряємо, чи є у всіх маски, чи не розраховуються готівкою, чи мають оплачений проїзд електронним засобом. Це може бути як Citycard, так і банківська картка чи навіть QR-код у додатку. Вчора ми тільки попереджали, сьогодні ж будемо штрафувати», – каже пані Олена.

До слова, штраф за неоплачений проїзд у маршрутці складає 120 гривень, у тролейбусі – 80. Коли виявляють порушника, то штрафують його безпосередньо на місці, коли ж пасажир відмовляється, то втручаються правоохоронці.

Жінка говорить, що наразі проблема із наявністю засобів індивідуального захисту – не така гостра, як раніше, хоч і зараз трапляються люди, які навіть після попередження відмовляються одягати маски: «Вчора була пасажирка, то вона відмовилася і вийшла з транспорту», – розповідає Олена Брилюк.
Начальник управління транспорту та зв'язку Луцької міської ради Володимир Степанов зауважив, що це не одноразова акція, такі ж проводитимуть і надалі.

«Ці заходи направлені перш за все навчити перевізників і їх водіїв дотримуватися правил та проводити розрахунок виключно електронними носіями. Готівка не повинна «ходити» у транспорті. Зараз прийняли рішення працювати разом із представниками управління електротранспорту та перевізниками. З нашого боку – контроль та забезпечення обладнанням. Це не повинна бути така разова перевірка, має бути, як у ЛПЕ, вони щодня працюють на різних маршрутах і ця робота дає свій ефект», – каже Володимир Степанов.
За годину перевірок лише на одній локації біля готелю «Україна» порушників виявляли ледь не у кожній маршрутці, найчастіше «на гарячому» ловили молодь. Із усіма проводили роз’яснювальну роботу, тих, хто їхав без карт, висаджували і просили піти купити або ж завантажити додаток.

Зі слів Степанова, наразі кількість тих, хто оплачує проїзд готівкою, складає понад 30% пасажирів. Статистику прослідковують із записів відеокамер у транспорті.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 17
Наталія Показати IP 2 Грудня 2020 14:09
А достатня кількість терміналів є в Луцьку,що б вільно поповнити е-квиток??? де обіцяні термінали на кожній зупинці???
Олена Показати IP 2 Грудня 2020 14:47
Питання, чому на сьогоднішній день немає можливості розрахуватись в громадському транспорті звичайною банківською картою з пейпазом ? Адже місяць назад ця функція працювала! А коли прикладаєшь карту Приватбанку взагалі пише "Банк не дозволений " ! Це робиться для того, щоб гроші накопичувались на р/рахунках фірми "Сіті кард " ? цікава хітрість ))...
Наталія Показати IP 2 Грудня 2020 14:55
з суботи по ранок понеділка взагалі нема де поповнити е-квиток,бо все закрито
Hello Показати IP 2 Грудня 2020 15:03
Де альтернативний проте дорожчий спосіб оплати за готівку?
Анонім до Hello Показати IP 2 Грудня 2020 20:26
Його немає і не має бути.
петро Показати IP 2 Грудня 2020 15:04
Проблема не з квитком, а проблема щоб його поповнити. Автоматів мало а де вони є то не працюють. Соборності магазин спар. Не працює постійно щоб поповнити іти в торбу або в там там. Це погано може мерові і добре бігати по місту а не всі мають можливість. Проблему потрібно вирішувати а то робили не доробили.
Лучанин Показати IP 2 Грудня 2020 15:13
Я справно сплачую, маску ношу як потрібно. Проте: чому не можна зробити рейди контролерів такими щоб вони відповідали діючому законодавству України?! Чи можуть представники підприємств бути контролерами? Ні! Чи є муніципали правоохоронцями? Ні! В законі про транспорт чітко вказано категорії які мають право контролю. Так, треба привчати людей та перевізників до порядку, але чому ж незаконними методами?
Лучанка до Лучанина до Лучанин Показати IP 2 Грудня 2020 16:33
Прочитайте уважно "Положення про порядок здійснення контролю оплати (реєстрації) проїзду у міському пасажирському транспорті загального користування м.Луцька", затверджене рішенням виконавчого комітету Луцької міської ради від 21.11.2018 №746-1.
Лучанин до Лучанка до Лучанина Показати IP 3 Грудня 2020 00:43
І що я там маю побачити якщо воно ігнорує діюче законодавство? Це з якого часу ЛМР стала вище за міністерство?
Hello Показати IP 2 Грудня 2020 15:46
Продаж квитків в транспорті можливо зробити за принципом ковомашин: поклав гроші, отримав електронний квиток у вигляді QR коду. Це мала б бути невеличка "бандурка" в розмір у валідатор і стояти у зручному місті Проте чи таке всіх влаштує?
Анонім Показати IP 2 Грудня 2020 19:50
А чого не мона зробити по нормальному і зразу?
Василь Показати IP 3 Грудня 2020 08:44
Прибл.30% оплачують готівкою.А скільки було помпезності з цим квитком!! Отже,потрібно більше терміналів і більше штрафувати!!! І діло піде!
Лучанин до Василь Показати IP 3 Грудня 2020 11:29
Не зовсім так. Людина повинна мати право оплатити проїзд так як вона може чи хоче, якщо ми говоримо про оплату, а не про охоту на зайців. І питати з людини можна лише в тому випадку, якщо її забезпечили можливістю оплатити різними способами, враховуючи готівку. Телефон може сісти, інтернет щезнути, картка забутися, загубитися тощо, а їхати треба. ЛМР в даному випадку порушує права пасажирів. Також збирання по 1 грн з додатку та позахмарна вартість картки теж є ненормальними і тільки відштовхують людей. Сітікард крутить грошима, великими сумами, а отже не повинно брати абонплату та повинно зробити картки доступними. Поки не буде цього зроблено будуть постійні проблеми.
Анонім до Лучанин Показати IP 3 Грудня 2020 12:35
Не має бути ніякої "можливості сплатити готівкою". Питати з людини можна завжди.
Василь Показати IP 3 Грудня 2020 12:46
Позвольте не погодитись! Ми нічого нового не придумаємо-все буде так ,як у всіх країнах.Або разовий квиток,або на декілька поїздок,або абонемент на місяць чи рік.
Отакої до Василь Показати IP 3 Грудня 2020 18:49
Тільки договарюйте до кінця що разовий квиток в усіх країнах можуть придбати в автобусі чи тролейбусі або трамваї.
Оля до Отакої Показати IP 4 Грудня 2020 00:02
І не забудьте теж, що у водія вони дорожчі, ніж в кіоску. І заходити тоді лише на передні двері і гроші бажано без решти мати

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus