USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Ефект Ілона»: інвестори помилково скупили акції не тієї компанії, яку згадав Маск

2 Лютого 2021 22:42
Ілон Маск виступить у соціальній мережі Clubhouse – про це він написав у Twitter. При цьому інвестори кинулися скуповувати акції Clubhouse Media Group. В результаті папери компанії під час торгів у понеділок виросли більше ніж на 100%.

Про це інформує Forbes з посиланням на Financial Times, пише Internetua.

Однак, судячи з усього, інвестори націлилися не на ту компанію.

«Єдина проблема тут, що це не той Clubhouse», – пише FT, називаючи подію «ефектом Ілона». Як зазначає видання, розробник програми Clubhouse – приватна компанія, яка не представлена на біржі, а Clubhouse Media Group торгується на позабіржовому ринку під тікером $CMGR і не має ніякого відношення до соцмережі, про яку писав Маск.

Донедавна ця компанія називалася Tongji Healthcare, а зареєстрована вона на півдні Китаю, пише FT. Відповідно до прес-релізу компанії, в серпні Tongji Healthcare придбала організацію West of Hudson Group, якій належав The Clubhouse, власник «будинків для створення контенту, в яких проживають деякі з найвідоміших і відстежуваних у соцмережах інфлюенсерів».

Читати ще: Ілон Маск успішно чипував мавпу: тепер вона може грати у відеоігри

У вівторок папери Clubhouse Media Group знижувалися на 24,8%.

Інвестори не вперше невірно інтерпретують слова Ілона Маска. 7 січня глава Tesla написав в Twitter коротке повідомлення: «Використовуйте Signal».

Ймовірно, так він відреагував на зміну правил приватності в WhatsApp, який вирішив передавати Facebook дані своїх користувачів. Signal – це месенджер, який, як і Telegram, позиціонує себе як захищений і приватний.

Після публікації Маска почала різко зростати ціна акцій компанії Signal Advance. У підсумку за три торгові дні акції компанії додали понад 5100%, а її ринкова капіталізація досягла $390 млн, писав Bloomberg. При цьому Signal Advance не має відношення до месенджера – компанія випускає медичні товари.

У вівторок Маск оголосив, що на певний час залишає Twitter. Причин і терміну своєї відсутності він не пояснив.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus