USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.85 40.20
  • PLN 9.85 10.10

Ефективне лідерство та академічна мобільність: у Луцьку побували студенти з Чернігова. Фото

30 Червня 2023 13:02
В рамках освітнього boot camp «Ефективне лідерство – ключ до успіху» обласний центр Волині відвідали студенти Національного університету «Чернігівська політехніка». Протягом трьох днів студенти з Чернігова разом зі студентами ЛНТУ відвідували екскурсії, брали участь у флешмобах і брейнрингах та розповідали про свої університети.

Долучився до проведення boot camp і Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом», вручивши подарунки учасникам під час урочистого закриття 29 червня.
Голова правління Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Катерина Шкльода відзначила, що відвідування чернігівськими студентами Луцька – це візит дружби.

«Приємно бачити, що діти, які раніше фактично весь навчальний процес проводили онлайн, протягом цих кількох днів відчули себе справжніми студентами. Вони відвідували студентські заходи, спілкувалися зі своїми колегами з Луцька. Ми раді підтримувати такі проєкти, адже важливо, щоб молодь розвивалася. Сподіваюся, що студенти і далі їздитимуть один до одного в рамках подальшої співпраці», – сказала Катерина Шкльода.
Ректор ЛНТУ Ірина Вахович розповіла, що університет радо зустрів студентів та керівництво НУ «Чернігівська політехніка».

«Це були кілька хороших днів, які ми провели разом. Зі своєї сторони ми проводили цікаві заходи. Оскільки візит співпав з Днем Конституції України, брейнринги для студентів були присвячені нашій країні. Якщо ми згадуємо про єдність України, то потрібно про це не говорити, а робити. ЛНТУ це робить не словом, а ділом», – наголосила Ірина Вахович.
Студентський обмудсмен Національного університету «Чернігівська політехніка» Юрій Ридзель розповів, що з Чернігова до Луцька приїхало одинадцять студентів. З його слів, адміністрація ЛНТУ дуже класно розпланувала дозвілля, що дозволило чернігівським студентам та керівництву університету побачити цікаву архітектуру та історичні місця, зокрема Замок Любарта, який до цього бачили лише на 200-гривневій купюрі.
В рамках boot camp також відбулося підписання меморандуму про співпрацю між ЛНТУ та НУ «Чернігівська політехніка», який дозволить створити внутрішню академічну мобільність, суміжні гранти та обмінятися досвідом.
«В університетів максимально суміжні спеціальності та програми. Тому цей симбіоз і відбувся. Таке враження, що меморандум був підписаний ще п’ять років тому, адже ЛНТУ нас дуже добре прийняв тут, луцькі студенти дуже привітні. Я переконаний, що знайомство не обмежиться спілкуванням лише цими днями», – резюмував Юрій Ридзель.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus