USD 39.85 40.24
  • USD 39.85 40.24
  • EUR 40.00 40.20
  • PLN 9.95 10.20

Ехінококова кіста печінки: у 50-річної волинянки видалили великого гельмінта

13 Грудня 2023 13:20
У Володимирське ТМО поступила 50-річна жінка зі скаргами на тиснення і біль у правому підребер’ї. У неї діагностували небезпечне і рідкісне захворювання – ехінококову кісту, яку хірургічно видалили.

Про це повідомила пресслужба Володимирського ТМО.

Ехінококоз – паразитарне захворювання, збудником якого є стрічкові черв’яки (Echinococcus). Паразит передається людині від заражених тварин, частіше переносниками ехінокока є собаки, а зараження – наслідок недотримання правил особистої гігієни.

Читати ще: У Нововолинську жінці видалили пухлину вагою до 4 кг

Паразитарна кіста в печінці нагадує навколоплідний міхур, всередині якого дозрівають личинки ехінокока. Новоутворення поступово зростає і часом досягає гігантських розмірів (до 50 см у діаметрі).
Ехінококозом може захворіти будь-яка людина, імунітету проти цієї хвороби немає. Хвора людина для людей, що її оточують, небезпеки не становить.

Читати ще: У Луцьку пацієнтці онкоцентру видалили пів метрову пухлину вагою 30 кілограмів. Фото 18+

Особиста профілактика ехінококозу – обмеження контакту з собаками, ретельне миття рук перед прийманням їжі, невживання в їжу немитих фруктів та ягід.

Пам’ятайте, уникнути ехінококозу значно легше, ніж діагностувати та лікувати! Бережіть себе та своїх близьких!
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus