USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.50 40.00
  • PLN 9.70 9.86

ЕКО-стиль від ЛДБК: Безпечне та якісне житло*

26 Листопада 2019 08:00
Чи можна звести екологічне житло у місті? Так, і не обов’язково таке помешкання має бути збудоване з дерева. Навіть в будівництві багатоповерхівок, разом з усіма інноваціями, можна використовувати натуральні, екологічно чисті матеріали. Усе залежить від того, наскільки забудовник дбає про майбутній комфорт своїх клієнтів.

Невидима загроза

Завдяки еволюції та прогресу, сучасна людина вже не будує житло з кісток та шкур мамонта, а промисловість пропонує цілу низку будівельних матеріалів, з яких можна звести помешкання. Проте після того, як штучні матеріали вже стали буденністю в нашому житті, все частіше ми повертаємося до думки, що натуральні та екологічні матеріали – це не тренд, а потреба, без якої ми можемо поплатитися власним здоров’ям.
Чимало сучасних будівельних матеріалів винайшли для того, аби здешевити продукт (будівництво). Та, на жаль, навіть у будівельній індустрії часто працює правило «дешево – не завжди якісно». Хімічна промисловість вивела у світ чимало штучних сполук, одні з яких можуть врятувати життя, а інші – суттєво нашкодити.

Чим небезпечні штучні матеріали, якщо з них збудувати будинок? По-перше, для алергіків це – вирок. Токсичні речовини, які можуть виділяти такі матеріали, поступово накопичуються в організмі. У результаті загострюється алергія, розвивається астма тощо. Ці ж токсичні речовини, накопичуючись, можуть мати й канцерогенні та мутагенні властивості.

Однією з ознак присутності таких речовин може бути неприродний, «хімічний» запах у приміщенні. Проте найчастіше ці речовини виділяються у невеликих дозах, і небезпечна кількість їх назбирується з часом, проте небезпека від цього не меншає, просто загроза стає прихованою і не такою очевидною.

Так само не завжди штучні й дешевші матеріали мають достатню теплопровідність та водопроникність. Якщо порівняти зовнішні стіни з одягом, то, погодьтеся, в натуральному одязі набагато комфортніше, аніж носити синтетику. Так і будинок, якщо його звести повністю зі штучних матеріалів, не «дихає», по-своєму «пітніє»: надмірна вологість на стінах в майбутньому дуже швидко стає чудовим середовищем для зростання грибка. І цей гість у домі теж небезпечний, адже цвіль виділяє токсини, які впливають на людське здоров’я і самопочуття.

Екологічність, натуральність, якість

Одним з найекологічніших стінових матеріалів після необробленої деревини є кераміка. На відміну від необробленого дерева, вона стійка до різних атмосферних та біологічних впливів. Керамічна цегла негорюча, вона відзначається достатньою тепло- і звукоізоляцією та хорошою теплоємністю, це класичний варіант матеріалу для будівництва. Правильно зведений цегляний будинок простоїть більш як 150 років. А ось для того, щоб надати дереву такі властивості, його треба обробити, і не завжди ці речовини (лаки, фарби, антисептики, антипірени) безпечні для людини.


Саме тому Будівельна компанія «ЛДБК» будує своє житло суто з керамічної червоної повнотілої цегли. Це екологічно чистий, надійний, сертифікований будівельний матеріал, який незмінно є еталоном в екологічному будівництві.

«Не цураючись нових розробок і технічних новинок, ми невідступно обираємо якісний і натуральний матеріал для помешкань. І в термін «якість» ми вкладаємо не лише сенс, який стосується форми: довговічність, надійність споруди. Ми будуємо таке житло, яке не створювало б у майбутньому жодних незручностей жильцям, щоб вони не мали проблем зі здоров’ям через використання штучних матеріалів, негараздів з вентиляцією в приміщеннях, сирістю, грибком», - розповідають у компанії.

І саме з такого матеріалу зводять ЖК «Caramel Residence»у Луцьку. Усі деталі про квартири в комплексі можна отримати за адресою: м. Луцьк, вул. Ветеранів, 22, або за телефонами (066) 089 74 18, (095) 888 94 00, (068) 888 94 00.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus