USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Екоінспектори оштрафували порушників благоустрою луцького парку на 510 гривень

14 Вересня 2009 09:55
Державна екологічна інспекція у Волинській області на вимогу прокуратури міста Луцька провела перевірку додержання вимог природоохоронного законодавства Луцькою міською радою та КП «Зелене господарство міста Луцьк» щодо утримання парку культури і відпочинку імені Лесі Українки в місті Луцьку. Про це повідомляють «Волинські Новини».
 
Міська рада представила схему функціонального зонування території парку культури і відпочинку імені Лесі Українки, яка розроблена КП «Луцькмістобуд», та затверджена Луцькою міською радою від 09 квітня 2009 року, №298-1. Згідно з Рішенням Луцької міської ради від 09 квітня 2009 року, схема функціонального зонування Центрального парку культури і відпочинку імені Лесі Українки затверджена у відповідності до Закону України «Про охорону навколишнього природного середовища», проте вона не погоджена Управлінням охорони навколишнього природного середовища у Волинській області.
 
Схемою функціонального зонування території парку передбачено розміщення зони молодіжного дозвілля на території орнітологічного заказника місцевого значення «Пташиний гай», що суперечить положенню «Про орнітологічний заказник місцевого значення «Пташиний гай» в Центральному парку імені Лесі Українки», затвердженого заступником голови обласної ради від 05 травня 1993 року, і є порушенням Законів України «Про охорону навколишнього природного середовища», «Про природно-заповідний фонд України».
 
Крім того, наразі поряд із орнітологічним заказником на території парку облаштований торговельний майданчик із 5-ти тимчасових торгових точок під такою ж назвою «Пташиний гай». Під облаштування торговельного майданчику були проведені роботи по знятті та переміщенні родючого шару грунту без спеціального дозволу, у відповідності до вимог статті 52, 168 Земельного Кодексу України, Закону України «Про охорону земель».
 
Як інформує прес-служба Держекоінспекції, роботи з порушенням вимог природоохоронного законодавства проводили приватні підприємці, які наразі здійснюють підприємницьку діяльність на території Центрального парку культури і відпочинку імені Лесі Українки.
 
Проектування та розміщення торгівельних майданчиків та встановлення торгівельних точок на території парку провели з недодержанням екологічних вимог щодо проектування та розміщення об’єктів господарювання: відсутнє містобудівне обґрунтування та висновки екологічної експертизи, що є порушенням статті 51 ЗУ «Про охорону навколишнього природного середовища». У результаті перевірки на підприємців порушили 3 адмінвідповідальністі за статею 53-3 КУпАП на суму 510 гривень. Матеріали перевірки передані на прокуратуру міста Луцька Волинської області.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus