USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Екологічність та відсутність розкиданого сміття: у Луцьку встановлюватимуть підземні смітники

28 Червня 2023 14:54
В обласному центрі Волині протягом трьох років планують встановлювати підземні контейнери. Цього року у місті планують встановити близько десяти контейнерів, вартість одного – 200 тисяч гривень.

Про це йшлося під час засідання сесії Луцької міської ради.

На розгляд депутатів винесли питання про програму оновлення локацій збору побутових відходів на території Луцької міської територіальної громади на 2023–2025 роки, яка передбачає встановлення підземних смітників у місті.

Як ідеться у програмі, на сьогодні у громаді забезпечується стабільне та систематичне надання послуг із вивезення побутових відходів. Зараз обслуговується 297 контейнерних майданчиків загального користування, 1608 контейнерів. Програма направлена на вирішення питань у громаді з покращення якості надання послуг з вивезення побутових відходів з урахуванням аналізу ситуації, пов’язаної з ростом кількості відходів за останні роки, вжиття відповідних заходів з покращення екологічного стану територій.

Заходи програми дозволять забезпечити населення відповідно обладнаними місцями для збирання побутових відходів, удосконалять систему сортування відходів за видами матеріалів. Підземні контейнери для збору побутових відходів значно спростять процес збирання відходів, а також оптимізують логістику їх вивозу. Це практичне та екологічне рішення, яке допоможе позбавитись неприємних запахів біля місць збору відходів, зберегти естетичний вигляд локацій збору відходів.

Луцький міський голова Ігор Поліщук пояснив, що загалом на реалізацію програми потрібний 91 мільйон гривень. Однак нині таких коштів виділяти ніхто не буде, як про це повідомляли, бо програма розрахована на роки.

Ігор Поліщук зауважив, що ухвалення програми дозволить розпочати процес встановлення підземних смітників. Протягом цього року в місті планують встановити лише десять підземних контейнерів, нині на ці потреби виділено лише один мільйон гривень. Вартість встановлення одного підземного смітника – 200 тисяч гривень.

Депутати ухвалили програму.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
скептик Показати IP 28 Червня 2023 19:08
черговий безглуздий прожект, який не вирішує основних проблем: відсутності переробки та роздільного збору, неналежне облаштування або відсутність площадок для збору, несвоєчасне вивезення ТПВ

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus