USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.90

Економічна криза спровокована тіньовими структурами?

6 Листопада 2008 10:54
Луцький міський голова Богдан Шиба припустив, що «фінансова криза у країні штучна та спровокована тіньовими структурами».  Про це він зазначив 6 листопада під час засідання виконкому Луцької міськради, - інформує репортер «Волинських Новин».
Директор департаменту економіки міськради Любов Ковпак прозвітувала про соціально-економічний розвиток Луцька за 9 місяців поточного року. Зокрема вона наголосила на зростанні на 37% рівня зарплати порівняно із аналогічним періодом минулого року.
Наразі у обласному центрі Волині середньомісячна зарплата становить 1567 гривень, що перевищує середньообласний показник на 16%. Найменше заробляють традиційно у готельно-ресторанному бізнесі – 967 гривень, у торгівлі – 1258 гривень.  Заборгованість по зарплаті наразі в місті становить більше трьох мільйонів гривень.
Натомість луцького очільника обурив такий стан речей. Як він сказав, «практично 50% зарплат, якщо не більше, виплачується у конвертах». За його словами, дуже легко перевірити, де вона нелегальна. «Я стверджую, що усі заробітні плати, які нижче середньоміського показника – виплачуються у конвертах».
«Бідолашні галузі», - висловився пан Шиба щодо найнижчих оплат праці у сфері торгівлі і готельно-ресторанного бізнесу та транспортних перевізників-приватників (вона становить приблизно 600 гривень).
«Ще криза не поставила усіх на місце і не відповідає кожен за виконання своїх обов’язків», - зазначив Богдан Шиба. «Не робота міського голови забезпечувати контроль за виплатами зарплат». До того ж, «вона (економічна криза - ВН) штучна і спровокована тіньовими структурами для того, щоб розграбувати що ще не розграбовано», - висловив думку Луцький міський голова.
«В мутній водичці довести,що комунальні підприємства та державна економіка недієздатні, що держава є поганим господарем», - додав пан Шиба.
На думку міського голови, «вийдемо ми з кризи, коли підтримуючи комунальні підприємства, забезпечимо контроль із боку держави». Також серйозну боротьбу треба вести із тіньовою економікою, - резюмував пан Шиба.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Vlas0вець Показати IP 6 Листопада 2008 11:55
-- Читали про конференцию по разоружению? - обращался один пикейный жилет к другому пикейному жилету. -- Выступление графа Бернсторфа. -- Бернсторф-это голова! -- отвечал спрошенный жилет таким тоном, будто убедился в том на основе долголетнего знакомства с графом. -- А вы читали, какую речь произнес Сноуден на собрании избирателей в Бирмингаме, этой цитадели консерваторов? -- Ну, о чем говорить... Сноуден-это голОва! Слушайте, Валиадис, -- обращался он к третьему старику в панаме. - Что вы скажете насчет Сноудена? -- Я скажу вам откровенно, - отвечала панама, - Сноудену пальца в рот не клади. Я лично свой палец не положил бы. И, нимало не смущаясь тем, что Сноуден ни за что на свете не позволил бы Валиадису лезть пальцем в свой рот, старик продолжал: -- Но что бы вы ни говорили, я вам скажу откровенно-Чемберлен все-таки тоже голова. Пикейные жилеты поднимали плечи. Они не отрицали, что Чемберлен тоже голова. Но больше всего утешал их Бриан. -- Бриан! -- говорили они с жаром. -- Вот это голова! Он со своим проектом пан-Европы... -- Скажу вам откровенно, мосье Фунт, -- шептал Валиадис, -- все в порядке. Бенеш уже согласился на пан-Европу, но знаете, при каком условии? Пикейные жилеты собрались поближе и вытянули куриные шеи. -- При условии, что Черноморск будет объявлен вольным городом. Бенеш-это голова. Ведь им же нужно сбывать кому-нибудь свои сельскохозяйственные орудия? Вот мы и будем покупать. При этом сообщении глаза стариков блеснули. Им уже много лет хотелось покупать и продавать, -- Бриан-это голова! - сказали они вздыхая. - Бенеш -- тоже голова. (c)
антидот Показати IP 6 Листопада 2008 12:21
ну тут нічого додати... так і є...
Vic Показати IP 6 Листопада 2008 12:45
Уже задрал этот Шиба со своим популизмом про зарплаты в конвертах. Пускай построит всех своих барыг с горсовета и покажет хоть одну рожу, кто платит своим работникам не в конвертах. Рыба гниет с головы. Господа, волынские депутаты, сделайте первыми шаг и покажыте другим как нужно оплачивать труд!
Славко Показати IP 6 Листопада 2008 13:29
У Шиби нині всі у ворогах: від Бондара і до Кварцяного. Про Кропиву та Горгута годі і говори("Луцький замок" за 6-те листопада). А тим часом Кропива отримав ліміти на газ і жителі завокзального району гарантовано матимуть тепло! "Луцьктепло" на чолі з Дячуком та Шибою лімітів не має і швидко їх не отримає. Ось і судіть хто правий, хто говорив людям правду--Кропива чи Шиба...
Справедливый Показати IP 9 Листопада 2008 15:27
"криза" - це ще один привід, "опустити" народ, звільняю кого хочу, "отмазка" - криза. Не плачу зарплату, банкі не двіддають грошей, й так далі. Цве все придумали щоб ще більше народ "приструнити". Можна подумати що якщо криза, то не будуть купувати хліб, чи треба закривати металургійні заводи, бо нікому не потрібен металопрокат, чи ще щось інше. Зараз під "шумок" кризи ще більше стане мільйонерів, а верніше "скоробагатіїв". Навіщо платити зарплату, й так будуть працювати, тому що безробіття, а Надія помирає як правило з тим, хто надіється.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus