USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Ексдепутат Верховної Ради пересів за кермо таксі

28 Лютого 2020 08:45
Соцмережі схвилювало поява «козака Гаврилюка», який колись став символом Революції Гідності, а потім п’ять років засідав у Верховній Раді від «Народного фронту», Михайла Гаврилюка в новій ролі – водія київського таксі Bolt.

Обговоривши всі ймовірні варіанти, користувачі соцмереж все ж переконалися в тому, що людина за кермом таксі – це саме Гаврилюк: він підтвердив це сам.

«Так, я працюю таксистом. Зараз живу, як усі. Повернувся до звичного темпу життя і дуже радий цьому», – заявив екс-депутат.

Як відомо, в минулому році Гаврилюк взяв участь у виборах як самовисуванець в окрузі № 95 в Київській області. Однак програв кандидату з партії «Слуга народу».

«Все своє життя я працюю. З 14 років допомагаю батькам утримувати нашу велику родину, тому не хвилюйтеся – я не пропаду», – повідомив Гаврилюк ЗМІ і пожартував: «Дружина змилостивилася і дала мені ще один шанс знайти роботу, тому розлучення також скасовується».

Нагадаємо, в травні 2016-го «козак Гаврилюк» одружився вдруге. Його дружина Ірина молодша на 15 років. У 2017-му році у подружжя народилася дочка.

Односельці, в період коли Гаврилюка обрали депутатом, характеризували його як людину дуже працьовиту і таку, що все робив сам – життя змушувало. Тому зміна статусів

на Гаврилюка особливо і не вплинула ні в перший, ні в останній раз.

Коментуючи повідомлення, користувачі відзначили, що чоловік, який не шукав можливості влаштуватися і явно не користувався можливістю накопичити щось завдяки статусу депутата, заслуговує поваги. І додали при цьому, що краще бути порядним таксистом, ніж нечесним депутатом.

У 2014 році Печерський районний суд Києва оголосив вирок у справі двох військовослужбовців внутрішніх військ МВС України за обвинуваченням у перевищенні службових повноважень та вчинення катувань та приниження людської гідності щодо активіста Майдану Михайла Гаврилюка під час акцій протесту в столиці 22 січня 2014 року.



Протиправні дії правоохоронців орган досудового слідства кваліфікував по 1 ч. ч. і 2 ст. 365 Кримінального кодексу України (перевищення влади або службових повноважень). В судовому засіданні обвинувачені повністю і беззастережно визнали свою вину у вчиненні інкримінованих їм злочинів.

«Незважаючи на це, потерпілий пробачив своїх кривдників і не наполягав на призначенні їм суворого покарання», – йдеться в повідомленні.

Суд один з підсудних засуджено до трьох років позбавлення волі з випробувальним терміном на один рік, другий – до двох років позбавлення волі з аналогічним випробувальним терміном. Це відповідає мірі покарання, затвердженої в угоді про примирення з потерпілим.

Як пише видання "Страна", у село, де залишилася його громадянська дружин і син він не повернувся. За час депутатства одружився на 22-річній уродженці Коломиї Ярині Хемій, з якою познайомився на Майдані. У нього народилася дочка. Він вперше з'їздив на море за кордон. Принаймні так писала в Facebook його вагітна дружина.

Також за час депутатської каденції він виплатив іпотеку за однокімнатну квартиру в Чернівцях, яка "висіла" 11 років. ППринаймні, іпотечний кредит пропав з його декларації.

На дострокових парламентських виборах 2019 року Гаврилюк спробував пройти на другий депутатський термін, балотуючись по мажоритарному округу в Київській області. Але не пройшов - за нього проголосувало всього 512 чоловік (0,56%). Після програшу він жартував, що стане "диванним критиком".

Михайло Гаврилюк є керівником громадської організації "Козацька Звитяга", яка орендує офіс на київських Липках за суму, яка у вісім разів перевищує офіційно задекларовані доходи Гаврилюка.

Хатинка у селі

Жодним бізнесом колишній депутат від "Народного фронту" не займається, але періодично обживається то новою машиною, то особняком в мальовничій місцевості Карпат, біля водоспаду.

У 2018 році у Гаврилюка знайшли автомобіль, на якому він їздив в Раду. Виявляється, це був "Мерседес", який призначений для АТО і зареєстрований на волонтерську організацію. Але їздив на ньому чомусь "козак".

У січні 2020 року з'ясувалося, що вже екс-нардеп будує в Карпатах садибу площею 550 кв м. Вона стоїть у мальовничому місці біля озера і водоспаду.

У декларації Гаврилюка будинок не вказано. Але в селі всі знають, що це "будинок Гаврилюків". А будують його родичі дружини Михайла. Депутат і сам зізнався, що особняк придбав завдяки вдалому одруженню.

Правда, судячи роботи таксистом в Києві - всі свої матеріальні проблеми Гаврилюк не закрив ні після весілля, ні під час парламентської каденції. І цим він в кращу сторону відрізняється від багатьох нардепів-колег.

Якщо, звичайно, їзда на Bolt - це не якийсь карколомний піар-хід самого козака.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Анонім Показати IP 28 Лютого 2020 08:49
Молодець. Зразу видно, що не накрав зв свою каденцію. Повага людині без понтів
Їван Показати IP 28 Лютого 2020 10:24
Як були дурними так і зостались і ніколи вже видно не порозумнішають ! Я не про того козака - я про виборців !
турбо режим до Їван Показати IP 28 Лютого 2020 11:04
а що не зрозуміло по останніх виборах на різних рівнях?
Пенсіонер Прокопчук Показати IP 28 Лютого 2020 11:19
Побігав, попіарився голий перед людьми, і зразу став героєм та нагородили депутатством. 5-ть років дурака валяв, просиджував, правда вже в штанах у великій залі України, а як виробці зрозуміли, що цей опричник нінащо не здатний то відправили на те місце, яке цей чоловік дійсно заслуговує у цьому житті.
777 Показати IP 28 Лютого 2020 11:19
Такси? Его дело свиней пасти.такси для него круто. про депутатство даже говорить нечего.
Анонім до 777 Показати IP 28 Лютого 2020 12:07
Та розумніший він за теперішніх депутатів рази в три.
Народна прокуратура Показати IP 28 Лютого 2020 13:13
Якось не зовсім складається логічно. Якщо такий працьовитий, як написано в статті, то чому дійшло до ультиматуму дружини: або знаходиш роботу або розлучення?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus