USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Екс-суддя Зварич заявив, що його викрали, побили і викинули

11 Березня 2009 18:18
Екс-голова Львівського апеляційного адмінсуду Ігор Зварич заявив на суді, що його викрали з лікарні люди в синьо-блакитному камуфляжі, побили і викинули зв’язаним поблизу Львова, де він і був пізніше виявлений і схоплений співробітниками СБУ. Про це пише газета «Сегодня», якій Зварич перед засіданням Печерського райсуду Києва у вівторок сказав: «Я ні в чому не винен. Не було ніяких мільйонів», – 11 березня повідомляють «Волинські Новини».
Пан Зварич, обвинувачуваний у хабарництві у великих розмірах, був оголошений у розшук після того, як зник із лікарні. Слідство вважало, що він утік, але у судді інша версія.
«Я був викрадений злочинним угрупованням. Увірвалися 6-8 осіб, зв’язали і відвезли в невідоме місце. Вони були одягнені в камуфляж синьо-блакитного кольору. Потім був прикутий наручниками до металевих ґрат, мене били по голові, зв’язали ноги, вимагали три мільйони доларів. 8-го березня мене викинули поблизу міста Львова зв’язаним», – заявив він у ході засідання Печерського райсуду.
«Знаю, що проти моєї дружини Оксани було застосовано психотропну зброю. Удома я опинився близько 12 годин ночі. 9-го березня нинішнього року я хотів написати заяву в прокуратуру про моє викрадення, але не зробив цього через те, що це був вихідний», – додав пан Зварич.
Представники Генпрокуратури сказали, що все це вигадка.
У той же час, під час засідання суду у вівторок Зварич був одягнений у бронежилет, його привезли в масці, зазначає газета.
За словами слідчого з особливо важливих справ, керівника спеціальної слідчої групи ГПУ Володимира Жербицького, \"Зварич у своєму репертуарі\".
«Сказав (суду), що його викрали невідомі, котрі вимагали 3 мільйони (доларів). Звинувачував пресу, через яку нібито бандити вважали, що в нього багато грошей», – сказав пан Жербицький, коли суд пішов ухвалювати рішення, пише «Коммерсант-Україна».
«Але ми йому нагадали, що, коли він утік, залишив записку, у якій звернувся до свого сина», – додав пан Жербицький (у записці екс-суддя нібито зізнався у тому, що брав хабарі і попросив сина берегти матір та сестру).
Він  з усміхом передав слова пана Зварича про те, що він не тікав від правосуддя, а «бандити» тримали його прикутим до батареїприблизно 2 місяців, але екс-судді все ж таки вдалося вирватися і дістатися додому:
«А діставшись, хотів одразу піти в прокуратуру, але був вихідний. Після катувань і мук він напився пігулок і заснув. Коли прийшли співробітники «Альфи», він, знову-таки думаючи, що це бандити, утік на горище і там сховався».
У той же час, один із членів слідчо-оперативної групи Генпрокуратури сказав газеті «Сегодня», що екс-суддя Зварич «шукав підтримки і захисту у високопоставлених посадових осіб у Києві, але зрозумівши, що особливо на них розраховувати не доводиться, повернувся до Львова і, ніким не помічений, опинився у домі».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
atbserg Показати IP 12 Березня 2009 10:25
Це справді таке вигадути потрібно вміти, Черновецький зі своїми київськими проповідями відпочиває

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus