USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.75 9.90

Екскерівник Волинського обласного тубдиспансеру відсудив у держави круглу суму

13 Квітня 2021 22:19
Колишній керівник Волинського обласного протитуберкульозного диспансеру Юрій Валецький відсудив у держави 88 тисяч гривень матеріальної шкоди.

Ще 2016 року правоохоронці впіймали чоловіка на хабарі. Слідство повідомляло, що лікар нібито вимагав 500 доларів за сприяння у працевлаштуванні, повідомляє телеканал «Аверс».

Юрія Валецького заарештували, відсторонили від посади, проводили розслідування. Але в травні 2017 року чоловіка виправдали.

Органи досудового розслідування не змогли довести його вину.

«Прокуратура заявляла допит свідків. А вони в апеляційній інстанції допитані не були, – зазначив адвокат Юрій Максимчук. – Повторно в розгляді справи допитали одного свідка. Іншого свідка прокуратура не змогла забезпечити і заявницю теж не могли знайти. А щодо вироку суду, було визначено, що це провокація. Зібрані докази були недопустимі, суд дав їм оцінку. І Юрія Валецького виправдали».
Але на цьому історія не закінчилася. Юрій Валецький пішов до суду вимагати відшкодування за незаконні дії прокуратури та поліції, себто за арешт і відсторонення від посади.

Рішення суду вже є. Чоловікові виплатять майже 90 тисяч гривень заробітної плати за пів року вимушеного безробіття.

«На сьогодні розглядають тільки справу про відшкодування тої шкоди, якої було завдано арештом, тобто запобіжним заходом. Він не міг працювати і не отримав заробітну плату. Заяву задоволено на ту суму, яку він мав отримати», – додав адвокат.

На останньому засіданні суд розглянув лише додаткове рішення у цій справі: хто платитиме 840 гривень судового збору. Вирішили, що заплатить держава.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Лучанин Показати IP 14 Квітня 2021 11:40
Кон...ні суди. Весь колектив знає, що він хабарник але з кришою. Тільки правосуддя нічого не бачить
Поправка до Лучанин Показати IP 14 Квітня 2021 19:03
Конч..ний орган досудового розслідування і кон...ні громадяни
Військовий пенсіонер Показати IP 14 Квітня 2021 19:13
Все правильно, тільки через суд можна добитись справедливості
Експерт Показати IP 17 Квітня 2021 20:01
Какая держава, у нас с карманов взяли бабки, прокуратура накасячила, а мы должны платить?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus