USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Експерти порівняли матову та глянцеву металочерепицю, що з цього вийшло?*

16 Вересня 2022 15:45
Металочерепиця – сучасний покрівельний матеріал, що представлений двома варіантами текстури поверхні – матовою та глянцевою. Окрім відмінності у зовнішніх даних виробу, також за рахунок товщини нанесеного полімерного шару буде різнитись і міцність листів, що відобразиться і на тривалості служби покриття.

В чому відмінність?

Окрім зовнішньої відмінності, які має матова та глянцева металочерепиця, також листи покрівельного покриття мають різний рівень захисту від зовнішніх факторів. На що це впливає?

1. По-перше, термін якісної служби дахової споруди.

2. По-друге, рівень протидії сонячному випромінювання та механічним впливам.

3. По-третє, необхідність виконання дрібних ремонтних робіт чи навіть повної заміни покрівлі.

Щоб детальніше розібратися в усіх структурних нюансах різних видів продукції, варто відвідати сайт компанії Будстрой https://budstroy.kiev.ua/uk/catalog/pokrivelni-materiali/metalocherepitsya/, де є вся інформація про металочерепицю, її властивості, будову та перспективи використання.

Полімерне покриття – яке обрати?

На думку експертів вибір типу полімерного покриття, яке й визначає майбутній тип текстури листів, варто робити, спираючись на:

• Вимоги домовласника до покрівельного матеріалу.

• Особливості конкретної будівлі та її дахової конструкції.

• Побажання стосовно терміну служби даху.
Глянцева металочерепиця – це доступно, якісно та сучасно. Однак у порівнянні з матовим аналогом має один вагомий недолік – не таку довготривалу службу. Це пов’язано з тим, що шар глянцевого поліестеру, який використовується у виробництві подібної продукції, наноситься товщиною 25 мкм. А матовий поліестер нанесений в свою чергу шаром на 10 мкм більше, відповідно і відмінність в розрізі можливого терміну експлуатації покрівельного матеріалу.

Матова металочерепиця – це прекрасна альтернатива, що в якості особливості має виразну та багату на вигляд текстуру. Окрім елегантності зовнішніх даних, виріб також може похизуватися більш тривалим терміном служби даху, побудованого з використанням такого матеріалу.
Підсумки порівняння металочерепиці

Якщо ви будете обирати матеріал для покрівлі і зосередите свою увагу на металевій черепиці, врахуйте два основні фактори:

• Глянцева продукція – це дешевше, однак не так довговічно.

• Матова металочерепиця – досить довговічна, хоча й дорожча.
Якщо домовласнику не потрібно економити і йому зовнішньо подобається матове покриття, такий вибір можна вважати дуже вдалим. Бо покрівля отримає надійний захист та достойне оформлення.

Якщо все таки існує потреба в економії, то в глянцевому варіанті товар також вартий вашої уваги. Різниця в терміні служби складе не більше 5-7 років, так свідчить практика використання різних видів металевої черепиці в сучасному будівництві, що досить непогано при помірних витратах та невеликих клопотах при монтажі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus