USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.50 39.80
  • PLN 9.65 9.85

Експериментальне навчання: у Волинському науковому ліцеї – Дні науки

24 Березня 2023 18:03
В обласному природничому ліцеї – Дні науки. Експериментальні студії для ліцеїстів – членів наукового учнівського товариства «Паросток» організовано у партнерстві з Волинською Малою академією наук у рамках Всеукраїнського проєкту «Професійний розвиток молоді заради майбутнього».

Про це повідомляє Волинська обласна рада.

До проведення навчальних занять з хімії та біології також долучилися науковці Малої академії наук України, Луцького національного технічного університету та Волинського національного університету імені Лесі Українки.

Вихованці ліцею експериментально-практичним шляхом визначали вміст антиоксидантів у харчових продуктах, окиснюваність води, досліджували складові рослинних клітин та будову бактеріальної і грибної клітин. Представниця МАНУ Олена Буткевич відзначила надзвичайно високий рівень підготовки вихованців обласного наукового ліцею, а також зауважила, що Волинь – у лідерах серед регіонів з розвитку, так би мовити, дитячої науки.
Обласна рада, як засновник, дуже пишається, що Волинський науковий ліцей – кращий серед подібних в країні, – запевнив Григорій Недопад. «За випускників нашого наукового ліцею конкурують найпрестижніші українські виші, а понад 90% ліцеїстів вступають на державну форму навчання. Спасибі педагогічному колективу за те, що невтомно плекаєте обдарованості, створюєте умови для всебічного розвитку особистості, відкриваєте дітям професійні можливості та майбутні перспективи», – висловив вдячність голова обласної ради. Він також вручив відзнаки переможцям міжнародних, всеукраїнських та загальнообласних наукових конкурсів і олімпіад, а ліцею подарував широкоформатний смарт-телевізор.
Ректори волинських університетів Ірина Вахович та Анатолій Цьось говорили про стратегічне значення природничо-технічного напрямку в науці зокрема та важливість креативної, всесторонньо розвиненої, прогресивної особистості для майбутнього держави. Обоє також запевнили, що будуть щасливими у недалекому майбутньому мати ліцеїстів за своїх студентів.
Багато хороших слів про педагогічний та учнівський колектив обласного наукового ліцею виголосила очільниця волинського осередку Малої академії наук Тетяна Михалюк. «Лише за останніх 5 років 137 учнів ліцею здобули перемогу на обласному конкурсі-захисті науково-дослідницьких робіт. 12 ліцеїстів, один із них двічі, стали стипендіатами Президента, а одна учениця здобула стипендію Кабінету міністрів України. У 2022 році вихованцям ліцею дісталися бронзова нагорода на всесвітньому фіналі олімпіади геніїв, золото – на Міжнародному інноваційному шоу «INOVA», ще дві бронзи – у міжнародних змаганнях винаходів та інновацій у Канаді та Польщі», – перелічила далеко не всі досягнення ліцеїстів керівниця Волинської МАН.
Адміністрація ліцею спільно з партнерами домовилися, що на продовження Днів науки в освітньому закладі буде організована і Літня наукова школа.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus