USD 39.70 40.10
  • USD 39.70 40.10
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Замість центру громадського здоров’я на Волині хочуть відкрити центр статистики

8 Липня 2021 15:42
Волинський обласний центр громадського здоров’я невдовзі має припинити існування як окрема юридична особа. Замість нього на Волині пропонують відкрити центр статистики.

Про це йшлося під час засідання бюджетної комісії Волинської обласної ради.

Депутат, голова комісії Орест Маховський зазначив, що невдовзі очікується реорганізація Волинського обласного центру громадського здоров’я. Він поцікавився у т. в. о. керівника управління охорони здоров’я обласної державної адміністрації Романа Рудокваса, яким чином проходитиме реорганізація закладу.

Роман Рудоквас пояснив, що, відповідно до постанови Кабінету Міністрів від 17 лютого 2021 року, працівники центру громадського здоров’я з 1 липня переводяться до перейменованого на Волинський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України лабораторного центру.

«Працівників, які захотіли перейти туди, нараховується десять осіб. Деякі працівники центру громадського здоров’я звільнилися за власним бажанням. У цілому на сьогодні в Центрі громадського здоров’я залишилися 32 працівники, чотири з яких перебувають у декретній відпустці», – сказав він.

Оскільки власником центру є облрада, вона повинна підготувати розпорядження про перейменування чи закриття закладу та попередити про це працівників.

«У центрі є відділ медичної статистики. Він веде весь контроль щодо інформації, яка стосується області, щодо показників здоров’я населення, всіх закладів, щодо аналізу і обґрунтування подальшої діяльності області… Ми вже обговорювали це питання і я запропонував, щоб ми на сесії ради створили нову юридичну особу – центр статистики. Ми вирахували, що штатна чисельність такого центру становитиме 27 посад. Місячний фонд оплати праці складатиме 228 тисяч гривень, матеріальна допомога – 210 тисяч, кошти на поточне утримання – 10 тисяч гривень. 1,4 мільйона гривень потрібно буде в цілому на п’ять місяців. Це може бути і субвенція, і співфінансування. До того ж на цей заклад пішла субвенція в розмірі 2,2 мільйона гривень на зарплату. Тому стоїть потреба, щоб ми разом створили цей центр статистики», – зазначив Роман Рудоквас.

Додав, що центр громадського здоров’я як юридична особа має припинити своє існування, а штатні особи автоматично зможуть перейти до центру статистики, як і майно.

Ольга ШЕРШЕНЬ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus