USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Експравоохоронець із Ковеля, якого судять за вбивство, хоче на фронт

5 Листопада 2023 09:01
Експравоохоронця з Ковеля Олександра Гопкала судять за умисне вбивство сусіда. Інцидент стався наприкінці лютого цього року в одній із місцевих багатоповерхівок. Двоє чоловіків перебували у квартирі поліцейського пізно ввечері. Опівночі пролунав постріл. Пораненого ковельчанина госпіталізували до лікарні. Через місяць він помер у реанімації. Перед смертю встиг дати показання.

Нині колишній правоохоронець – під вартою. Нещодавно в Ковельському міськрайонному суді планували заслухати його свідчення, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Вечір 25 лютого для чоловіка ковельчанки Юлії Муханькової Олега став фатальним. Жінка пригадала: в той день її чоловік відремонтував безплатно автомобіль сусіду-поліцейському, який живе на поверх вище. Той запросив його до себе додому повечеряти. Юлія теж зайшла в гості, випила кави й пішла додому. Чоловік пообіцяв, що договорить із сусідом і через пів години прийде.

«Через хвилин сорок я чую вистріл. Я не зрозуміла, що то хтось стріляв. Тільки вибух наді мною. І далі крик почула. Я схопилася. Щось сталося. А ніч. Нікого немає. Я сама. Відкриваються двері через, напевно, хвилинку. Прострелений чоловік заходить у квартиру і падає. Я питаю, що сталося. Чоловік каже: «Саша мене вбив», – розповіла Юлія Муханькова.

16-річна донька намагалася простирадлами зупинити кров батькові. Дружина мерщій викликала швидку допомогу. Чоловіка госпіталізували до лікарні. Там він прийшов до тями й навіть надав свідчення.

«Він одягався. Одягнувся, аби виходити вже з квартири. Нагнувся взувати черевики, бо потім ще запитував, чи на ньому було два черевики чи один. Він нагнувся взутися. І каже: чую, цок-цок позаду. Обернувся і ні з того, ні з сього», – зазначила мама загиблого Олеся Іванівна.

У відділені реанімації Олег зустрів своє 40-річчя. І за кілька днів помер.

Поліцейського звільнили зі служби, а згодом взяли під варту. Його судять за ст. 115 ККУ (умисне вбивство).
Нещодавно мали б переходити до заслуховування свідчень обвинуваченого, проте його захисник клопотався, аби слухання відклали. Обвинувачений написав заяву на ім’я прокурора області про зміну запобіжного заходу, бо хоче йти на передову.

«Він так і не пригадав, що відбулося. В певний момент щось відбулося, скажемо так. Він пригадує до певного моменту, а самі обставини спричинення ним смерті потерпілому він не пригадує», – прокоментував адвокат обвинуваченого Віктор Клімук.

Адвокат родичів померлого зазначив, що обвинувачені за ст. 115 ККУ не мають права звертатися до прокурора із проханням йти служити.

«Дійсно в обвинуваченого є право звернутися до прокурора… Але взагалі обвинувачені за ст. 115 ККУ не мають права звертатися з таким клопотанням», – сказав адвокат Іван Наумук.

Прокурор Олександр Мотрунчик додав, що в період з 13 жовтня до сьогодні від обвинуваченого будь-якого клопотання до Волинської обласної прокуратури не надходило.

Аби не порушувати права на захист, в судовому засіданні оголосили перерву.

Обвинувачений прокоментувати ситуацію журналістам відмовився.

Захисник потерпілих вважає: звернення до прокурора – це спосіб затягування процесу.

«Ми вважаємо, що його клопотання – це ніщо інше, як уникнення відповідальності, затягування процесу… Ми вбачаємо в цьому тільки затягування процесу», – сказав адвокат Іван Наумчук.

Юлія Муханькова додала: за весь цей час допомоги ані зі сторони поліцейського, ані зі сторони його родини не було жодної. Дітям та дружині померлого допомагали то їхні рідні, то друзі покійного чоловіка.

Родичі не хочуть, аби експоліцейський уникнув покарання, поїхавши на фронт. Запевнили, що будуть стояти до останнього, аби за скоєне він одержав максимальний термін, передбачений законодавством, тобто 15 років позбавлення волі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus