USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Енергетична незалежність: волинські депутати просять вирішити проблеми шахт

24 Жовтня 2019 16:07
Депутати звернуться до президента, голови Верховної Ради, прем’єр-міністра, а також міністра енергетики та захисту довкілля щодо необхідності врегулювання проблемних ситуацій на вугледобувних підприємствах Волинської області.

Про це йшлося 24 жовтня під час сесії Волинської обласної ради.

Як наголосили депутати в зверненні, упродовж останніх років вітчизняна вугільна галузь переживає складний період. Це підтверджується масовим закриттям шахт, зменшенням виробничої потужності наявних вугледобувних підприємств, значною зношеністю їхніх промислово-виробничих фондів, недостатніми обсягами капітальних вкладень, постійними затримками виплати зарплатні.

«Усі ці негативні явища відбуваються на фоні соціальної напруги та регулярних протестних акцій гірників. Особливу тривогу у цьому зв’язку викликає ситуація, що складається у Волинській області навколо шахти № 10 «Нововолинська», яка будується уже понад 30 років», – наголосили обранці громади та нагадали, що упродовж останніх років на будівництво цього об’єкта з держбюджету виділяли незначні суми, що не дає змогу продовжити роботи.

Також, як вказано, критична ситуація і на наявних шахтах, у зв’язку з чим гірники регулярно влаштовують акції протесту.

Тому депутати області просять керівництво держави звернути увагу на критичний стан вугільної галузі та вжити дієвих заходів з метою вирішення зазначених проблем.

«Звертаємось з вимогою розробити стратегію розвитку вугільної промисловості країни з чітким визначенням подальшого функціонування даної галузі. При цьому наголошуємо на врахуванні такого важливого для України аспекту, як енергетична незалежність», – зазначають депутати.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus