USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Енергомоніторинг на Волині: можлива економія до 15 млн бюджетних коштів

4 Травня 2017 21:39
Економити від 5 до 15 відсотків бюджетних коштів планують завдяки впровадженню моніторингу за споживанням енергоресурсів комунальними об'єктами обласної ради. За попередніми підрахунками це становитиме 5-15 мільйонів гривень на рік.

Про це йшлося під час наради в облдержадміністрації з приводу впровадження енергоощадних заходів 4-го травня.

Зауважимо, що система енергомоніторингу охоплює 74 установи, організації та підприємства, майно яких є спільною власністю територіальних громад сіл, селищ, міст області. Впроваджувати її вирішили ще в 2015-му році.

Звітуючи щодо моніторингу, директор Комунального підприємства «Інформаційно-аналітичний центр «Волиньенергософт» Василь Дутко розповів, що систематично дані збирають вже третій місяць.

«Ми вже маємо три повних місяці, до цього був пробний період. Загалом, в області є 3.5 тисячі установ на балансі місцевих бюджетів. Обласних установ є 105, але не всі мають свої будівлі. Відповідно, 80 таких установ у 2014-му році спожили енергоресурсів на суму 58 мільйонів гривень, наступного року це було майже 80 млн грн, торік, через зростання тарифів, сума перевищила 100 млн грн. Відповідно, система енергомоніторингу дасть можливість економити 5-15% бюджетних коштів, а це від 5 до 15 мільйонів гривень щороку. Адже ми маємо можливість бачити помилки та реагувати на них», - вважає Дутко.

Зауважимо, що звіти про спожиті енергоресурси комунальні установи подають щодня.

Якщо ж хтось вирішить ігнорувати це, наголосив заступник голови облради Роман Карпюк, то тоді кандидатуру керівника установи зможуть переглянути.

Учасники наради зауважили, що досвід Волині вже готуються розповсюдити на всій території України, мовляв, Уряд напрацьовує відповідні постанови.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Лучанин Показати IP 4 Травня 2017 21:47
Що ця система проводить моніторинг це зрозуміло, а яким чином може відбуватися економія? Тобто дві години працівники будуть працювати без світла чи зимою будуть сидіти без тепла? Давайте на автомийці воду відключемо на годину. Це буде економія чи це чимось іншим можна обізвати? А якщо тарифи підняли, то можна заплатити по старих і таким чином зекономити? Людей тут за кого тримають?
знаю Показати IP 4 Травня 2017 23:20
р.і його команда готуються пиляти 250 млн гривень евроопейського банку, вперед хлопці
до лучанина Показати IP 4 Травня 2017 23:36
а вони написали скільки ця система коштувала? шкода що не написали бо цифра цікава!
ььь Показати IP 4 Травня 2017 23:47
80 установ за рік спожило більше 100 млн. грн.? Ах....ть.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus