USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.77 39.95
  • PLN 9.80 9.95

Естонія наступні чотири роки надаватиме військову допомогу Україні: відома сума

9 Січня 2024 15:50
Наступні чотири роки Естонія продовжить надавати Україні військову допомогу в розмірі 0,25% свого внутрішнього валового продукту, що складає близько 120 млрд євро.

Про це заявила естонська прем’єр-міністерка Кая Каллас, передає Главком.

«Внесок Естонії в перемогу України становитиме 0,25% ВВП протягом наступних чотирьох років. Якщо кожна країна внесе по 0,25%, це те, що потрібно Україні для перемоги в цій війні», – сказала вона.

Читати ще: Естонія готова укласти з Україною угоду щодо мобілізації чоловіків, які перебувають за кордоном

Каллас закликала наслідувати цей приклад Європу, Північну Америку та інші країни. Очільниця естонського уряду додала, що з 2022 року Естонія надала Україні військову допомогу на суму майже 500 млн євро. Вона зазначила, що це необхідно і для убезпечення їхньої країни.

Крім того, у наступні роки Естонія також виділятиме 14 млн євро на рік на спільні дії з відновлення України та пов'язані з цим рішення.

Каллас зазначила, що більшість людей звикли до війни, і в демократичних країнах громадська думка уповільнює ухвалення рішень. Тож вона вважає, що у різних країнах необхідно проводити послідовну роз'яснювальну роботу про те, чому важливо надавати підтримку Україні.

Читати ще: Естонія надає Україні пакет військової допомоги на €80 мільйонів

Раніше президент України Володимир Зеленський нагородив прем’єр-міністерку Естонії Каю Каллас орденом князя Ярослава Мудрого II ступеня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus