USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.88

Естонія знищить партію кокаїну на пів мільярда євро, вилучену на шляху до Росії

28 Квітня 2022 01:08
Влада Естонії має намір якнайшвидше знищити виявлену в порту Мууга велику партію кокаїну, що призначалася переважно для Росії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє національний мовник ERR з посиланням на поліцію.

«Йдеться про абсолютний рекорд, особливо що стосується кокаїну. Навіть у масштабах світу та Європи це наша досить суттєва робоча перемога. Зрозуміло те, що ця партія не призначалася для естонського ринку», - заявив керівник служби боротьби з наркотиками Пих'яської префектури Райт Пікаро.

Він також висловив сподівання, що найближчим часом партію кокаїну буде знищено. «Коли всі необхідні експертизи буде зроблено, ця партія відправиться в піч», - сказав Пікаро.

Наразі слідство встановлює, кому належав конфіскований кокаїн і де саме його хотіли реалізувати.

Днями працівники слідчого відділу Податково-митного департаменту (ПМД) Естонії у співпраці з голландською поліцією, фінською митницею та Європолом виявили в естонському порту Мууга 3,5 тонни кокаїну. Це відбулося під час перевірки рефрижераторних контейнерів, у яких, за документами, перевозили банани з Еквадору.

Роздрібна вартість цієї партії була б близько пів мільярда євро. Вантаж корабля становили контейнери, країною призначення більшої частини яких вказувалася російська федерація.

Досудове розслідування кримінальної справи проводиться службою боротьби з наркозлочинами слідчого відділу ПМД під керівництвом Державної прокуратури Естонії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus