USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Федерація футболу України обрала президента

6 Березня 2015 16:28
Президентом Федерації футболу України обраний 39-річний Андрій Павелко на чотири роки.

За його кандидатуру у п'ятницю, 6 березня, проголосували 122 з 137-ми делегатів XVII позачергового Конгресу ФФУ в київському Будинку футболу, - повідомляє Укрінформ.

Голосування проходило таємно. Іншому кандидату - Ігорю Коломойському - віддали 8 голосів, Ярославу Грисьо - 7.

Андрій Павелко - відомий український політик, народний депутат України. З 2001 року він обіймає посаду голови Федерації футболу Дніпропетровщини. 3 2009-го очолює Дніпропетровське обласне відділення Національного олімпійського комітету України. З грудня минулого року за рішенням виконкому ФФУ Павелко працював у якості тимчасово виконуючого обов'язки президента федерації і очолював групу з підготовки виборів президента ФФУ.

У роботі конгресу взяли участь віце-прем'єр-мімістр з гуманітарних питань - міністр культури України В'ячеслав Кириленко, голова Комітету ВР з питань сім'ї, молодіжної політики, спорту та туризму Артур Палатний, почесний президент ФФУ Григорій Суркіс, представники УЄФА. Усього до Будинку футболу завітали понад 40 зарубіжних гостей.

Нагадаємо, рішення про проведення виборів президента Федерації футболу України прийнято під час попереднього Конгресу в грудні минулого року. Вже в січні чинний на той момент президент ФФУ Анатолій Коньков пішов у відпустку з подальшим звільненням у відставку.

Як раніше повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, група фанів "Волині" мітингували під стінами Будинку футболу проти свавілля в українському футболі, вимагаючи "на килим" президента ФФУ Анатолія Конькова.

Як повідомляє Еспресо.TV, першими віце-президентами ФФУ делегати обрали Олександра Бандурка та Вадима Костюченка.

Бандурко - перший-віце президент часів Суркіса. Костюченко - віце-президент ФФ міста Києва.

Вііце-президентами стали президент Федерації футболу Криму Сергій Куніцин, голова Чернівецької обласної ФФ Василь Орлецький, генеральний директор ПрАТ "Україна Футбол Інтернешнл" Олег Шкрьоба, екс-президент запорізького "Металурга" Віктор Межейко, голова Федерації футболу Закарпаття Михайло Ланьо, президент ФФ Києва

Ігор Кочетов та голова УФІ Володимир Лашкул.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
soccer Показати IP 6 Березня 2015 16:57
Навіщо Коломойський той цирк влаштовував і свою кандидатуру виставляв?:) Когось налякати хотів? Ну так і опозорився!:)))
Rygor Показати IP 6 Березня 2015 17:51
Коломойський не та людина щоб опозоритися. Павелко точно під ним і т.д.
соло Показати IP 22 Березня 2015 15:10
кварц лоханувся а де шмидт

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus