USD 39.62 39.95
  • USD 39.62 39.95
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Фермер виростив яблуко-мутант

26 Вересня 2009 15:19
72-річному британцю пощастило виростити одне яблуко, ймовірність появи якого - один з мільйона. Одна половина плода яскраво-зелена, інша - червона. Про це повідомляють «Волинські Новини».
Мешканець села в британському окрузі Дувр виростив у своєму саду незвичайне яблуко. Одна половина плоду червона, а друга - зелена, причому межа кольору абсолютно рівна.
Власник саду, 72-річний Кен Морріш, стверджує, що це яблуко сорту «Голден Делішез». Слід зазначити, що для цих яблук характерний жовтий колір.
Фахівці стверджують, що ймовірність появи такого яблука не перевищувала одного шансу з мільйона  Забарвлення яблука пояснюють рідкісною генетичною мутацією.
За словами Морріша, коли він побачив це яблуко, він не міг повірити своїм очам. Він вирощує яблука вже протягом 45 років. Садовод розповів журналістам, що сусіди буквально вишикувалися в чергу в його сад, щоб сфотографувати незвичайне яблуко.
Фахівці стверджують, що шанси вивести сорт яблук, які будуть виглядати таким чином, вкрай малі. Тим не менш, можна скористатися плодом Морріша, щоб зробити спробу. Що сам пенсіонер має намір робити з двоколірним яблуком, невідомо.
На забарвлення яблука може впливати отримання ним сонячного світла в період дозрівання. Так, британські садівники часто розміщують на яблуках наклейки, щоб отримати на поверхні плоду картинку, - пише Lenta.ru.
 
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus