USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Фермерка з Волині виграла грант на розвиток бізнесу та підтримку обласного госпіталю ветеранів війни

18 Жовтня 2023 20:38
Міжнародна науково-дослідницька сільськогосподарська компанія Corteva Agriscience оголосила переможниць конкурсу проєктів розвитку фермерства в рамках освітньо-грантової програми TalentA-2023. Corteva надала чотири гранти на загальну суму понад 1 млн грн на розвиток власного бізнесу та соціальну допомогу громадам під час повномасштабної війни у Волинській, Чернігівській та Дніпропетровській областях.

«Незважаючи на скрутні часи, ми продовжуємо говорити про розвиток сільського господарства в Україні. Наші фермери та фермерки й далі працюють на землі та забезпечують продовольчу безпеку регіону та світу. Ми прагнемо досягати їх в партнерстві з великим відповідальним бізнесом, таким як Corteva Agriscience, і переконані, що такі проєкти, як освітньо-грантова Програма TalentA, ініційована компанією Corteva для українських жінок-фермерок із сільської місцевості, мають надзвичайний вплив на розвиток громад та підтримку жінок.

Вже вчетверте міністерство підтримує програму і ми з радістю спостерігаємо, як проєкти, які розпочиналися в межах TalentA, активно розвиваються, а щороку з’являються нові, навколо програми збирається спільнота фермерок, які підтримують одна одну і працюють разом заради Перемоги», – сказав директор Департаменту аграрного розвитку Міністерства аграрної політики та продовольства України Ігор Виштак під час церемонії нагородження переможниць програми TalentA-2023.

Читати ще: Троє волинян отримають грантові кошти на розвиток ветеранського бізнесу

Цьогоріч у програмі взяли участь 134 фермерки, що є абсолютним рекордом за роки існування програми. Після навчального блоку фіналістки за допомогою менторів розробили проєкти, спрямовані на розвиток власного бізнесу та підтримку громад. Експертна рада розглянула та оцінила запропоновані ідеї та за результатами оцінювання обрала чотирьох учасниць, які отримали гранти від CortevaAgriscience.

Серед переможниць – волинянка Ірина Бандура з проєктом «Перепелятко-Бандурятко: від яйця до м’яса».

На фермі з вирощування перепілок буде створеновиробництво охолодженого перепелиного м'яса, що дозволить збільшити річний прибуток підприємства, а також допоможе покращувати раціон харчування хворих Волинського обласного госпіталю ветеранів війни завдяки тому, що для пацієнтів щомісяця передаватимуть частину виробленої продукції.

Читати ще: Волиняни отримали понад 53 млн грантових коштів на власну справу

«Програма TalentA – це про талант: талант навчити, талант передати знання, талант поділитись життєвим досвідом, життєвими перемогами. Я впевнена, що всі ті зусилля, яких ми доклали під час програми, не просто важливі, але примножуються і збагачують кожну з нас. Я неймовірно рада перемозі, але ще більше рада участі й знайомству з усіма учасницями, наставниками та лекторами. Отримання гранту дасть можливість запустити новий вид продукції, який є дуже корисним для здоров’я мешканців громади, здоров'я наших воїнів, яким ми плануємо передавати м’ясо», – прокоментувала участь у програмі переможниця Ірина Бандура.

Про програму TalentA

TalentA – міжнародна інноваційна освітньо-грантова програма для розвитку та підтримки талановитих сільських жінок-фермерок і покращення продовольчої безпеки їхніх громад. Ініційована компанією Corteva Agriscience у 2019 році разом із Федерацією асоціацій сільських жінок Іспанії (FADEMUR) в Іспанії, програму нині успішно реалізовують і в Україні, Польщі, Португалії, Румунії, Молдові, Угорщині, Аргентині та Чилі. Вона об’єднала вже 1040 талановитих фермерок.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus