USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Фіктивне підприємство РФ через Ягодин намагалося перевезти 8 тонн контрабанди

6 Грудня 2013 16:29
Майже вісім тонн запасних частин для нафтового обладнання намагалися провезти через м/п Ягодин за недостовірнимидокументами, - інформує Ягодинська митниця Міндоходів.

Вартість вантажу згідно офіційно пред’явлених для митного контролю документів перевищувала 148 тисяч доларів, а продавцем і відправником значилася фірма з Калуша Івано-Франківської області. Щодо одержувача вантажу, то російська компанія, що фігурувала у документах, насправді у державному реєстрі юридичних осіб Російської Федерації не значиться і за вказаною адресою не перебуває, - запевнили фахівців Ягодинської митниці Міндоходів їх російські колеги.

Власне факт приховування від митного контролю товару шляхом подання для митного контролю документів з недостовірними відомостями щодо фактичного одержувача товару співробітники Ягодинської митниці Міндоходів встановили, коли додатково оглянуто вантажівку із запасними частинами нафтового обладнання.

У водія автомобіля виявилися другий пакет документів на той же товар, однак із зазначенням іншого відправника і продавця. Вартість того ж товару, але кіпрського походження, що призначався фіктивному підприємству – лише 30 тисяч доларів, - значилося у другому екземплярі супровідних документів.

Відтак, за фактом переміщення через митний кордон України з приховуванням від митного контролю товару на його одержувача в Україні складено протокол про порушення митних правил за ознаками правопорушення стаття 483 Митного кодексу України на суму 1,2 мільйона гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus